Grønt kort

Grønt Kort kurs er for deg som er på vei inn i ryttersporten og skal løse lisens for å ri konkurranser. Kurset gir også masse grunnleggende kunnskap om hest, sikkerhet og reglement. Ta kontakt med rideklubben din når du ønsker å ta Grønt Kort.

På vei inn i ryttersporten

Pensumboken for Grønt kort kurs – en digital fagbok for alle som driver med hest og ryttersport! Denne laster du ned og kan deretter bruke og eie den for evig og alltid. Boken koster 169,- og er 3. utgave av Grønt kort boken fra tidligere, men nå med nye illustrasjoner og mye videomateriell og oppgaver som skal inspirere.

Kjøp boken her.

Et nyttig digitalt kurs

Grønt kort er et nettbasert kurs for deg som ønsker å løse lisens og er på vei inn i ryttersporten. Man kan ta Grønt kort på digitale flater, men også kan hovedkurset gjøres på en samling/ klubbkveld. Ta kontakt med din rideklubb for info om når det er kurs. Man trenger ikke Grønt Kort for å delta kun på klubbstevner, men det anbefales likevel at man tar GK.

ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

ALLE SOM GÅR GRØNT KORT KURS, MELDER SEG PÅ RIDEDELEN HOS KURSHOLDERE. Ridedelen kan ikke tas utenom å ha vært innom Hovedkurset. Det er kursholder som skal registrere de som tar rideprøven, selv om denne ikke gjøres direkte på det kurset (men hjemme eller hos andre). Det er viktig å avklare rideprøven med med kursholderen på Hovedkurset - er det tilgang på å låne hest eller om du må ha egen hest.

GRØNT KORT PÅ 1 - 2 - 3

1. Lag deg en profil på Min Idrett - søk opp forkursene 1.Grønt kort sikkerhet og hestekunnskap og 2.KR 1 Grønt kort - ta disse når du har pensumboken lastet ned (den må kjøpes)

2. Finn et Hovedkurs i egen klubb (du må være medlem av en rideklubb) eller en annen rideklubb - ta dette og avtal der hvem du skal ta rideprøve med. Søk i MinIdrett eller på facebooksidene til Kretsene

3. Ta rideprøven, meld tilbake til kursholder Hovedkurs og få rideprøven registrert (du må eie egen hest eller leie på din rideskole)

Hoppla-hei, nå har du alle modulene til Grønt kort registrert på Min Idrett og kan løse lisens :)

Les mer nedenfor - lykke til!

Gk illustrasjon tidslinje 2020

Rideklubben

 • Alle som skal gå kurs må være medlem av en klubb og ha profil i Min Idrett som er Norges Idrettsforbunds database for alle medlemmer i idretten. På denne måten vil alle som gjennomgår de digitale kursene, få kursdelene registret på sin idretts-CV. Rideklubben vil være den ansvarlige for å aktivisere lisenser. Når deltakeren kommer med sin idretts-CV hvor alle delene på kurset er med, kan de løse lisens for den kommende rytteren.

  ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

Foreldre/ foresatte og barn på kurs

 • Barn til og med 16 år må ha med seg foreldrene/ ansvarlig person sine på kurs. Dette gjelder også i gjennomføring av de digitale kursene.

  ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

Min idrett

 • Opprett profil på Min idrett som er knyttet til din rideklubb. Barn under 16 må opprette egen profil (i tillegg til foreldre/foresatte) på Min Idrett. Når man deretter logger inn på ekurs.nif.no så vil e-kursene registreres hos denne brukeren. Logg på barnet profil for alle kurs!

Forkurs

 • Nå er du klar for å ta to forkurs som tar for seg reglement – KR1 (Del 1) og Sikkerhet og hestekunnskap (Del 2). Disse er tett opp til d-boken og du vil finne svarene i denne. Forkurs ser du her.

  Begge forkursene registreres automatisk i Min Idrett på din profil.

  ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

Hovedkurs

 • Nå er du klar for hovedkurset som gjøres med kursholder. Kurset varer 2 timer og kan gjøres digitalt eller gjennom en samling/ møte. På kurset vises film om praksis i stall, det diskuteres ønskede temaer og deltakerne kan stille spørsmål og delta i undervisningen som blir gitt.

  Kurset registreres automatisk i Min Idrett på din profil.

  ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

  Søk kurs i MinIdrett
  Søk kurs i MinIdrett

Ride- og kjøredel

 • Praktisk del der du skal gjennomføre ride- eller kjøredel som før. Den som skal bedømme deg, må være oppnevnt av kursholderen på hovedkurset og beviset for at du har gjennomført skal sendes kursholderen. Ridedelen kan gjennomføres av en person som har erfaring som ridelærer eller trener. På denne måten kan kursholderen registrere ride-/ kjøredelen i Min Idrett på din profil. Bevis på at du har gjennomført din rideprøve eller kjøreprøve, kan være et bilde av bedømmingsskjemaet eller video av prøven.

Godkjent Grønt kort

 • Nå er du klar for å sende inn og få Grønt kort og lisens. Kontakt klubben din og vis din idretts-CV med alle delene registrert. Nå kan klubben aktivere lisens på deg.

  Alle som ikke har lisens skal i utgangspunktet ta Grønt Kort.

Utenlandske ryttere som søker lisens i Norge

 • Dersom du ønsker å løse norsk lisens må du ta Grønt kort i Norge. Informasjon om dette finner du på denne siden. Kurset er digitalt i tillegg til en rideprøve. Dersom du har hatt lisens i eget land, må du allikevel gjennomgå norsk grønt kort kurs som blant annet tar for seg den norske ryttersporten, normer og reglement, hestevelferd og hestekunnskap.