Grønt kort

Grønt Kort kurs er for deg som er på vei inn i ryttersporten og skal løse lisens for å ri konkurranser. Kurset gir også masse grunnleggende kunnskap om hest, sikkerhet og reglement. Ta kontakt med rideklubben din når du ønsker å ta Grønt Kort.

På vei inn i ryttersporten

Pensumboken for Grønt kort kurs – en digital fagbok for alle som driver med hest og ryttersport! Denne laster du ned og kan deretter bruke og eie den for evig og alltid. Boken koster 169,- og er 3. utgave av Grønt kort boken fra tidligere, men nå med nye illustrasjoner og mye videomateriell og oppgaver som skal inspirere.

Kjøp boken her.

Et nyttig digitalt kurs

Grønt kort er et nettbasert kurs for deg som ønsker å løse lisens og er på vei inn i ryttersporten. Man kan ta Grønt kort på digitale flater, men også kan hovedkurset gjøres på en samling/ klubbkveld. Ta kontakt med din rideklubb for info om når det er kurs. Man trenger ikke Grønt Kort for å delta kun på klubbstevner, men det anbefales likevel at man tar GK.

ALLE DIGITALE KURS MÅ VÆRE REGISTRERT PÅ DEN SOM SKAL HA GRØNT KORT (ikke på foreldrene). Alle kan få egen bruker i NIF Min Idrett.

ALLE SOM GÅR GRØNT KORT KURS, MELDER SEG PÅ RIDEDELEN HOS KURSHOLDERE. Ridedelen kan ikke tas utenom å ha vært innom Hovedkurset. Det er kursholder som skal registrere de som tar rideprøven, selv om denne ikke gjøres direkte på det kurset (men hjemme eller hos andre). Det er viktig å avklare rideprøven med med kursholderen på Hovedkurset - er det tilgang på å låne hest eller om du må ha egen hest.

GRØNT KORT PÅ 1 - 2 - 3

1. Lag deg en profil på Min Idrett - søk opp forkursene 1.Grønt kort sikkerhet, hestekunnskap og hestevelferd og 2.KR 1 Grønt kort - ta disse når du har pensumboken lastet ned (den må kjøpes)

2. Finn et Hovedkurs i egen klubb (du må være medlem av en rideklubb) eller en annen rideklubb - ta dette og avtal der hvem du skal ta rideprøve med. Søk i MinIdrett eller på facebooksidene til Kretsene

3. Ta rideprøven, meld tilbake til kursholder Hovedkurs og få rideprøven registrert (du må eie egen hest eller leie på din rideskole)

Hoppla-hei, nå har du alle modulene til Grønt kort registrert på Min Idrett og kan løse lisens :)

Les mer nedenfor - lykke til!