Voltigesuksess i Vellinge

En glad norsk voltigegjeng vender nå hjem fra svenske Skåne og CVI Vellinge – med verdifull erfaring i bagasjen, og nå også med flotte runder og et kvalifiserende resultat å skilte med fra denne avslutningssøndagen.

Voltige, hest, NRYF
For de norske utøverne ble CVI Vellinge både nyttig erfaring og sportslig suksess. Her sees hesten Scarlett med Kaia Hegre, Hanna Lande Henriksen, Bianka Sztaba og Ida Lande Henriksen. Foto: NRYF.
av
Sille Kasin

Etter to innholdsrike dager er punktum for sesongens første internasjonale voltigestevne i regi av Svea Voltigeklubb satt. Og hjemover til Norge reiser nå en glad gjeng, for ikke bare har utøverne høstet god erfaring under sverigesbesøket , men har også virkelig løftet seg sportslig denne søndagen.

- Hele gjengen har levert gode runder i dag, og flere var tett på, forteller en entusiastisk Maria Housken som er blant de mange norske som la veien til Skåne og det internasjonale todagersstevnet i voltige denne palmehelgen. – Vi er veldig, veldig fornøyde, og nå har vi også virkelig fått noe å skrive hjem om, legger hun begeistret til.

For ikke bare har hele gjengen stått for solide prestasjoner under todagersstevnet i Vellinge denne søndagen og altså høstet verdifull erfaring og inspirasjon til videre satsning. Et par av dem har nemlig nå også virkelig nådd mål de hadde drømt om å sette seg .

- Linnea Aanonsen klarte kvalifisering til CVI2* for junior og fikk en flott fjerdeplass sammenlagt, forteller hun. – Og i tillegg ble hun nummer to i küren, legger hun til.

Dette innebærer at Linnea nå er kvalifisert til deltakelse ved tostjernersstevner, og hun kan dermed ha mulighet til å kvalifisere seg til i deltakelse i kommende mesterskap.

Voltige, hest , NRYF
Fire norske fornøyde voltigeutøvere på plass under CVI Vellinge - Gucci Gicarda, Lova Johansen, Elin Øiestad og Linnea Aanonsen. Foto: NRYF
Gjennom sterk innsats under CVI Vellinge er Linnea Aanonsen nå kvalifisert til 2*. Her ved en tidligere anledning. Arkivfoto: NRYF

- Og Bianka Sztaba som nå representerer Norge og altså ikke Polen lenger, hun klatret opp til en flott fjerdeplass i children, avslutter en glad Maria Housken.

Og videre venter også mer spenning for norske voltigeentusiaster. Takket være midler fra FEI gjennom opplæringsprogrammet ESEE - Equestrian Sports Education Events - vil voltige som gren nå nemlig gis sjanse til ikke bare å blomstre, men også å kunne utvikles videre.

- I fjor sendte NRYFS sportsutvalg voltige formelt inn en søknad til FEI Solidarity Fund om støtte til å videreutvikle grenen nasjonalt, bekrefter leder av sportsutvalget voltige, Yri Øverland. - Og dette har nå blitt en realitet, legger hun begeistret til. - Allerede i midten av april inviterer Sandnes og Jæren Rideklubb til kurshelg i regi FEI - og med stevne som en flott og lærerik avslutning. Vi i voltigemiljøet går derfor virkelig spennende tider i møte og håper nå på riktig god oppslutning rundt ESEE, avslutter hun.

Voltige/hest/NRYF
Et knippe fornøyde norske voltigeutøvere takker av for denne gang - Ida lande Henriksen, Bianka Sztaba, Hanna Lande Henriksen, Kaia Hegre og Scarlett 689. Foto: NRYF

Les mer om kurshelgen i Sandnes og opplæringsprogrammet ESSE:

Resultater fra CVI Vellinge:

Relaterte artikler