Virkelig noe å bygge videre på

Norske utøvere figurer på internasjonale start- og resultatlister gjennom palmehelgen i flere land og i flere grener. I Sverige har blant annet flere ekvipasjer høstet verdifull erfaring ved CVI Vellinge denne lørdagen og er klare for mer voltige i morgen.

av
Sille Kasin
Voltige, hest, NRYF
En fin gjeng norske voltigeutøvere er på plass under helgens CVI Vellinge. Her er ikke resultatene alene det viktigste, men langt mer opplevelsene og erfaringene som utøverne gjør seg og kan bygge videre på. Fra venstre ser vi Kaia Hegre med Lekssus, Hanna Henriksen med Scarlett og Elin Øiestad med Gucci Gicarda. Foto: Privat

En stor norsk kontingent er på plass under det internasjonale voltigestevnet i helt sør i Sverige i Skåne i regi av Svea Voltigeklubb. Nå er første konkurransedag av helgens to tilbakelagt, både for de norske ekvipasjene og deltakerne fra Tyskland, Danmark og vertsnasjonen.

- En fin norsk gjeng på ni ekvipasjer og støtteapparat er på tur til dette enstjerners-eventet for å lære, bekrefter NRYFs leder av sportsutvalg voltige, Yri Øverland. Dette er et typisk kvalifiseringsstevne for utøvere som mangler kvalifiserende resultater med tanke på tostjernersstevner og videre også deltakelse i mesterskap. Og at voltige er en gren i vekst i spesielt vertsnasjonen Sverige, er helt tydelig når vi ser på deltakerlisten, fortsetter hun smilende. – I etterkant av EM- og VM-arrangementene på Flyinge i fjor, er interessen for voltige helt klart økende.

- Det som med norske øyne er spesielt kult med dette stevnet, er at vi nå har flere hester som deltar på internasjonalt nivå, fastslår Yri Øverland. - Og det er også kult at stevnet arrangeres på hjemmearenaen til Svea Voltigeklubb som vi ellers kjenner som arrangør av de store internasjonale stevnene på Flyinge. Hestene står blant annet ikke oppstallet på anlegget der konkurransene foregår, så dette er kort sagt et enkelt, men veldig hyggelig stevne som for våre ni ekvipasjer fungerer som alle tiders verdifull rekruttering, avslutter hun.

I den individuelle juniorklassen for kvinner denne lørdagen toppet svenske Betty Palebo med longør Daniela Fiskbaek og hesten Havhojs Bello Nero listene med en totalscore på 6.860, mens voltigørene Lova Johansen, Isablla Radtke, Hanna Lande Henriksen, Ida Lande Henriksen og Linnea Aanonsen, longørene Elin Øiestad, Linda Jenvall og Kaia Eilin Hegre, samt hestene Gucci Gicarda, Calouha og Scarlett 689 representerte de norske fargene. Isabella startet for øvrig på en svensk hest.

I kvinnenes individuelle seniorklasse strøk hjemmehåpet Ella Filippa Velander og Balazs Bence med hesten La Normann av med seieren etter å ha blitt belønnet med en totalscore på 7.728, mens voltigørene Elisabeth Helland og Dina Apeland Finstad med longør Kaia Eilin Hegre og hesten Leksuss var Norges representanter.

Sindre Nordeide er på sin side alene om å representere Norge i herrenes individuelle juniorklasse sammen med Kaia Eilin Hegre og hesten Leksuss.

Etter at Bianka Sztaba flyttet til Stavanger med foreldrene sine sist høst, kan Norge også skilte med en ung kvinnelig childrenutøver i voltige. Sammen med longør Kaia Hegre og hesten Scarlett representerer nemlig nå den unge polske voltigøren også Norge som del av Team Hegre.

Resultater:

Relaterte artikler