FEI-Stevner

Hester og ponnier som skal starte FEI-stevner (internasjonale stevner i utlandet) skal ha FEI-pass. Dersom hestens pass ikke har plass til å loggføre medisinsk behandling utført på hesten, trenger du i tillegg Medication Log Book (kontakt NRYF for å få denne). Det kreves at alle hester må ha mikrochip for å få FEI-pass og FEI-registrering. FEI-pass er gyldig i fire år. FEI pass og fornyelse av FEI pass gjøres på nryfstevne.no.

Alle påmeldinger til internasjonale stevner må gå via NRYF. Hver rytter fyller ut påmeldingsskjema knyttet til sin gren. Dette blir tilsendt fra grenansvarlig sportskoordinator i forbindelse med påmelding. Til dette skjemaet er det knyttet et administreringsgebyr, se prisliste.

På internasjonalestevner i Norge på norskregistrerte hester med norske ryttere trenger man ikke FEI-pass for følgende nivå:

Gren:

Nivå:

Distanse

CDI1* & CDI2*

CCEI1* & CEI2*CIM

Dressur

CDI1* & CDI2*

CDI Y, J, Ch, P, YH, Am, U25

Feltritt

CCI1* & CCI2*-L or S, & CCI3*-L or S

CCIP1-L or S & CCIP2-L or S,
CCIJ1*-L or S, CCIY2*-L or S,
CCIYH1*-L or S, CCIYH2*-L or S,
CCIU252*-L or S
CCIU253*-L or S

Kjøring

CAI1* & CAI2*

CAI Y, J, Ch, YH

Para

CPEDI1*, CPEDI2*, CPEAI1* & CPEAI2*

Sprang

CSI1*, CSI2*, CSIYH1*,CSIYH2*

CSIP, CSI Y, J, Ch, V, Am, U25 – Category A & B

Voltige

CVI1* & CVI2*

CVI J, Ch

Tabell hentet og oversatt fra: FEI General Regulations Article 137, samt Appendix E.

Nasjonalt hestepass

Alle hester må ha nasjonalt hestepass samt inneha gyldig hestelisens i NRYF for å få utstedt FEI-Recognition Card eller bare FEI-registrering. I tillegg må hesten ha microchip, denne bestilles hos Norsk Varmblod hvis hesten ikke har det fra tidligere.

Merk at FEI opererer med strengere regler for vaksinering enn NRYF. FEI sitt vaksinasjonsreglement finner du på deres hjemmeside.

Norskregistrerte hester med norske ryttere trenger som hovedregel ikke FEI-pass på 1-, og 2-stjerners stevner i Norge, men dette avhenger av gren. Ta kontakt hvis du lurer på om du trenger FEI-pass eller ikke.

Ved eierskifte og lisens på hester som har FEI-pass fra før, skal originalt FEI-pass og Medication Log Book sendes inn for stempling.

Fornyelse av FEI-Pass gjøres via www.nryfstevne.no.

FEI ponnimåling

Det er et krav fra FEI om at alle ponnier som skal delta på FEI-stevner for ponni uavhengig av gren må ha gyldig FEI ponnimåling.

Det arrangeres årlig slik måling i Norge ved Bjerke Dyrehospital. Det er også mulig å gjennomføre målingen i Sverige, Danmark eller andre europeiske land. Informasjon om planlagte målinger i Norden oppgis som nyhet på rytter.no.

Reglement og vaksinasjon

Påmelding FEI-stevner

FEI Online Invitation System (gjelder foreløpig kun sprang)

FEI Online Invitation System innebærer at utøvere selv kan melde til FEI-stevner. Dette gjelder imidlertid enn så lenge kun sprangstevner som er merket «IS».

Skjermdump FEI

Det understrekes at denne fremgangsmåten må gjøres i god tid før stevnet man ønsker delta ved.

Muligheten til å kunne melde selv krever også at arrangøren av det aktuelle stevnet har åpnet for dette.

Utøver finner denne løsningen på invitation.fei.org på PC eller via FEI SportManager App.

Vi oppfordrer utøvere til å sette seg godt inn i fremgangsmåten, i god tid før aktuelle arrangement. Utførlig beskrivelse av fremgangsmåte finnes hos FEI: FEI How to Jumping Invitations

Det gjøres også oppmerksom på at arrangører kan tildele plasser ut fra Longines Rankings, utøvers valg og prioriteringer og ut fra plasser og kapasitet ved stevnet.