Distanse

Distansesamling 17-18. september, Indre Haugaland Hestesportsarena

Denne samlingen er for alle nivå av ryttere uavhengig av om du har prøvd distanse tidligere, er en erfaren rytter, eller har lyst til å prøve - meld deg på og lær. Målet vårt er å ta alle et steg videre, uavhengig av nivå.

av
Rebekka Kaagaard

Sportsutvalget ønsker deg hjertelig velkommen til en fin og lærerik samling med Team Norway! Målet vårt er å ta alle et steg videre, uavhengig av nivå. Små endringer kan gjøre store utslag, både erfarne og nye ryttere vil ha utbytte av å lære mer om hvordan rytterens balanse påvirker hesten. Tilbakemeldinger fra tidligere samlinger er utelukkende positive.

Påmelding og mer informasjon finner du her


Disse vil bidra på samlingen:
Fernando X Medina Guerrero - landslagstrener og veterinær
Erna Hartemink - Leder rekrutteringskomiteen
Kari Eiesland – Sportsutvalg distanse
Fernando sine foredrag foregår på engelsk, men han bruker mye bilder og tegninger, og det er selvfølgelig lov å spørre om det er noe man ikke forstår.

Hovedtema på denne samlingen er hva vi kan gjøre for å få Team Norway et steg videre
Ryttere: Styrke, balanse og kondisjon, samspill hest og rytter, groom og rytter, trener og rytter, utøvere imellom.
Hester: Styrke, balanse, kondisjon, skoing. Hva kan vi få ut av de hestene vi har, og hva bør vi se etter for fremtidens hester.
Bygge lagånd og samhold. Det vil være noe for alle distanseinteresserte. Der det er behov deler vi gruppa inn etter nivå.

Program for samlingen 17-18.september

Lørdag
08:00 – 10:00 Sjekk av hester Fernando. Det blir satt opp tidsplan der vi setter av 15 min pr hest. Samtidig holder vi gjennomgang om mønstring v/Kari for de som ønsker. Eventuelt andre tema som er ønskelig. Kom gjerne med innspill slik at vi får brukt tiden best mulig mens en venter på Fernandos sjekk for sin hest.
10:00 – 11:30 Gjennomgang av hva vi skal trene på under ridningen og framover ved Erna. Hva ser vi etter, hva skal vi fokusere på. Noen øvelser rytteren kan bruke for å forbedre sin egen bevegelighet og balanse. De som har gymball – ta den med!
11:30 – 12:00 Lunsjpause
12:00 – 12:30 Oppsaling og bli klar for ridning
12:30 – 16:00 Ridetrening med innlagte instruksjoner ved Fernando og Erna
16:00 - 16:30 Pause for avsaling, stell av hest og en liten matbit
16:00 – 18:00 Teori om hov og skoing ved Fernando

Søndag
08:00 – 09:00 Demonstrasjon om hvordan man viser hesten i vetgate ved Fernando.
09:00 – 09:30 «Forkontroll» praksis
10:00 Start treningsritt, en tur ut på fastsatt løype med praktisering av god ridning, keep the line, hjelpe hverandre, vise til sluttkontroll. Samtidig vil Kari snakke med groomene og utveksle erfaringer og tips angående hvordan man som groom gjør en best mulig jobb.
12:00 – 12:30 Lunsj
12:30 – 13:30 Gjennomgang av observasjoner under treningsrittet, hva var bra, hva kan gjøres bedre.
13:30 – 15:00 Tid til Fernando’s disposisjon.
15:00 – 16:00 Veien videre, hva må vi fokusere på for å bli bedre framover.

Dette er en pekepinn på opplegget, mindre endringer kan skje opp mot samlingen og under samlingen. Dette blir informert om. Opplegget må justeres i forhold til hvem som melder seg på og tilpasses rytteres behov og nivå.

Om en rytter vil ha med to hester på samlingen, forutsatt at det «lånes inn» rytter til å ri den ene hesten, meldes det på to deltakere. Om en rytter vil ha med en reservehest, altså ri begge selv, meldes den på som ekstra hest. Dette fordi Fernando bruker tid på å sjekke også den ekstra hesten.

Ytterligere informasjon:

Hester må være vaksinert ihht NRYF sine regler. Pass med godkjente vaksiner medbringes og fremvises.

Alle deltakere tar med egen mat, og det er smart å ha noe å spise i en fart dersom du blir sulten før treningen er unnagjort. Vi skal ha felles måltid lørdag kveld. Bestiller inn pizza fra pizzabakeren om det er ønske om det. Alle bidrar med sin del av kostnaden. Dette blir vi enig om under samlingen. Og vi holder et sosialt samvær før det er tid for å si god natt.

Det kan bestilles bokser for hestene direkte til klubben via denne linken: https://www.haughest.no/produkt/gjesteboks-under-l-e-stevner-dognovernatting-ved-endagers-stevne/

Høy og ekstra spon kan kjøpes her: https://www.haughest.no/produkt/ekstra-sponballe/

Overnatting må deltakere sørge for selv. Det finnes motell i nærheten. Strøm og sanitær for campingbil/bobil/henger med living- 300 kr døgn bestilles via følgende link: https://www.haughest.no/produkt/campingvogn-bobil/ Det er ganske sikkert mulig å ordne overnatting privat også om noen ønsker.

For rytter påmeldt samling inkluderer det også inntil 2 av rytterens groomer. Vi ønsker spesielt at foreldre til unge ryttere deltar. Groomer er alltid velkommen uansett nivå.

Frist for påmelding mandag 12.09.2022

Påmelding og mer informasjon finner du her


Priser

  • Samling kr 1 200,00
  • Samling Satsningsrytter kr 960,00
  • Samling satsningsrytter med minimum tre CEI2*kr 840,00
  • Samling landslagsrytter kr 600,00
  • Ekstra hest med til allerede påmeldt rytter kr 200,00
  • Deltagelse uten hest kr 400,00

Relaterte artikler