Bli kjent med nettsiden

På denne siden vil dere finne tips og triks om de nye og ulike funksjonene som følger med den nye nettsiden.

Den nye nettsiden er bygget gjennom Craft CMS, og det vil derfor være annerledes å legge til innhold enn det var tidligere (Wordpress). Det er likevel lagt opp til at det skal være så enkelt som mulig. Siden er bygget opp ved at man legger til ulike "blokker". Dette er for eksempel en "Text" blokk, hvor jeg kan skrive denne teksten til dere. Jeg kan også fremheve teksten, lage tabell eller en punktliste med punkt eller nr. Jeg foreslår at dere prøver dere frem og blir kjent med de ulike blockene før dere trykker Create eller Publish. Oppe til høyre i redigeringsvinduet ligger det også en "Preview" knapp. Ved å trykke på denne kan dere gjøre endringer hvor dere samtidig skjer hva som skjer mens du gjør endringene. :)

Du logger inn her: https://www.rytter.no/admin

Hvordan finner jeg mine sider?

Nedenfor ser du blocken som heter "File list" Dokumentene er lastet opp som eksempel

- Systemet finner automatisk ut om det er en PDF og legger ved et icon
- Eller om det er en Excel fil f.eks.

En ny heading - altså en ny "block"

Her passet det fint med en quote synes jeg. Ved å benytte blocken som heter "Quote" vil det se ut som denne boksen.

Ditt navn

Nå benyttet jeg en H4 heading - altså en litt mindre. Nedenfor ser du blocken som heter "link list". Der kan du velge mellom ren tekst eller en knapp. Her kan du linke til hva du vil.

Men vil du ha slik som over så må du legge til to "link lists" hvor den ene huker av tekst, mens den andre huker av buttons. Ønsker du 4 buttons kan du benytte den samme link list, mot at du trykker + Add a row.

Hvordan det så ut i "editor" når jeg jobbet med link list.
Hvordan det ser ut når man lager accordion list.

Trykk på Entries og søk etter for eksempel Nord-Trøndelag som vist ovenfor. For å endre innholdet på en av disse sidene trykker du bare på lenken (for eksempel Klubber i Nord-Trøndelag).

Hvordan lage en nyhet

Hvordan fungerer de ulike "blockene"?

Hvis du lurer på noe send en mail til nryf@rytter.no

Hvordan lage et arrangement til kurskalender for teknisk personell

For å opprette et arrangementet kan du enten trykke på "Events" til venstre, også trykke "New entry" i den røde boksen oppe til høyre, eller så kan du trykke på pilen ved siden av den røde boksen og trykke "Events" NB. Forutsetter at du har endret språk til Engelsk.

Deretter vil du få opp likt som på bildet over. Her fyller du inn tittel, f.eks:"Sprangbanebygger 1 kurs". Intro er en kort tekst som forteller noe om arrangementet.

Deretter må du trykke på "Settings" som er markert med en pil på bildet over.

Etter at du har trykket på "settings" vil du se dette oversiktsbildet. Her fyller du inn dato og klokkeslett, URL hvis det er ønskelig. (Her kan du for eksempel ha laget en artikkel/nyhet først som forteller alt om arrangementet, og som du kan linke til via kalenderen.) Deretter trykker du på "Related page" og søker etter "Kurskalender teknisk personell". Da vil dette arrangementet legge seg på denne siden.

OBS: Valg av kategorier gjør du nå på den første siden som kommer da du oppretter ny artikkel, så i praksis behøver du ikke lenger å gå innom "settings".

Vi anbefaler å opprette en artikkel/nyhet i forkant som dere kan linke til. Se ovenstående video for informasjon om hvordan man oppretter en artikkel. Link til artikkelen finner dere ved å trykke på ''View''/ ''Se'' og deretter ''Primary entry page''. Da vil du åpne siden med artikkelen og kan kopiere URL linken i arrangementet du oppretter nedenunder.