Sits og Stil

Det finnes ulike ridestiler, men alle springer ut av de samme prinsippene.

Hest og rytter må være i balanse og jobbe sammen for å kunne prestere godt på banen, enten det gjelder sprang, dressur eller andre grener. Man trenger ikke å ha ridd lenge for å være med på Sits og stil, og det egner seg godt som et aktivitetstilbud i rideskoler.

Intensjon

  • Økt aktivitet i klubber og rideskoler
  • Mestring og glede ved at deltakerne starter med det enkle og lykkes med dette før de går videre til neste trinn
  • Tilegne ryttere basisferdigheter som er nødvendig for videre utvikling innen alle ryttersportens grener.

Posisjoner/stillinger

Sits og stil omhandler tre ulike typer posisjoner/stillinger på hesten: loddrett sits, topunktsits og trepunktsits. Disse benyttes uansett om man rir dressur, sprang eller feltritt.

Disse ulike sitstypene er grunnlaget for all ridning, selv om ridestilen utvikles i ulike retninger etter hvert.

Sits og stil er ment som et hjelpemiddel i den delen av treningen som har med sits å gjøre. Opplegget bør kunne inngå som en naturlig del i rytterens grunnutdannelse, og det bør derfor være godt egnet som et aktivitetstilbud til bruk i landets rideskoler.

Intensjon

Sits og Stil er inndelt i tre vanskelighetsgrader A, B og C, hvor A er den letteste. Det er ment å være et tilbud for uerfarne ryttere og terskelen skal ikke legges for høyt, verken når det gjelder deltakelse i klasse A, eller muligheter for kvalifisering videre til klasse B og C. Det er laget egne sløyfer, diplomer og bedømningsskjemaer. Informasjon om bestilling av dette finner du her.