Sterk VM-debut av Mathilde Merethe Klaesson

Rett fra U-25 klassen i EM i fjor red Mathilde Merethe Klaesson opp midtlinjen i sitt første senior-VM i Herning i dag – og viste et solid og flott program til 69,317 %. – Dette føltes veldig bra, sa debutanten etter sitt gode ritt.

Mathilde Merethe Klaesson gjorde lørdag en imponerende VM-debut i Herning. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Mathilde Merethe Klaesson er ikke bare VM-debutant, hun er også startfeltets yngste rytter med sine 22 år. I fjor red hun europamesterskapet for U-25 – i dag tok hun steget ut i seniorklassen i intet mindre enn et verdensmesterskap.

Nådde målet om feilfritt program

Mathilde red opp den midtlinjen i dag med et mål om å ri feilfritt.

-Det er vanskelig nok i seg selv, jeg har ikke så ofte ridd en feilfri Grand Prix. Men nå fikk jeg det ganske godt til, smilte Mathilde om programmet som så absolutt var uten feil.

Mathilde var første rytter ut for Norge.

Hun ler: - Jeg var mentalt forberedt på å være først, jeg pleier å bli det! Så jeg var egentlig bare glad for at jeg kom såpass langt ut i startfeltet!

Mathilde åpnet med en fin midtlinje, god økning – som er en øvelse hennes Sandbæks Rio El (Skovens Rafael/De Noir) ofte glitrer til med. Deretter fortsatte det å flyte fint i travdelen, kanskje var passagen innimellom med litt lite energi, men det hentet hun inn igjen og viste ham bare bedre og bedre frem. Seriene var feilfrie og flotte, vallaken går i fin form og viser god bakbensaksjon. Sammen satte de et flott punktum med en riktig god siste midtlinje, med piaff, passage og holdt av høy klasse.

Tre av dommerne hadde ekvipasjen på 70 % pluss – sammenlagt ble fasit 69,317 %, en meget sterk debut.

Jeg har ikke så ofte ridd en feilfri Grand Prix, men nå fikk jeg det ganske godt til.

Mathilde Merethe Klaesson
VM-debutant

Mathilde forteller at de absolutt kjente litt på det hele idet de red inn.

-Han ble litt spent da, det er en stor arena. Han ble litt tittete og spent, men jeg klarte å holde ham motivert hele veien.

Ekvipasjen innledet med en riktig fin travøkning.

-Han pleier å gjøre ganske fine økninger. Jeg pleier å ta det litt med ro i den første økningen, og så gutse mer på utover i programmet, forteller Mathilde.

Rytteren var godt fornøyd med piruettene. – Vi gjorde ingen feil der. Han var veldig villig til å komme rundt, måtte passe på å holde galoppen slik at de ikke ble for små. Piruettene kan være litt sånn at enten blir de veldig bra, eller så misser vi når han er så villig – i dag gikk det veldig fint.

Hun fortsetter: - Jeg var litt nervøs før seriene, treningen vi hadde i går gikk ikke så bra, men han var fin på oppvarmingen og det gikk veldig bra.

Roser arrangøren

Mathilde er full av ros til arrangøren. – Dette er utrolig stort og et veldig godt arrangement. Det er vakter overalt, vi blir passet så på. Selv om vi skal krysse en vei som er nesten uten trafikk, så står det vakter der som har full kontroll og passer på. Det er helt tydelig at arrangøren har tenkt og planlagt lenge.

Det er norske ryttere til stede – og det er også norske med på arrangørsiden. – Det er gøy at det er norske som jobber her også, smiler Mathilde.

Mathildes resultat ga henne for dagen en 20. plass i klassen. I tet ligger nederlandske Dinja van Liere/Hermes (Easy Game/Flemmingh) med 78,835 %, foran tyske Benjamin Werndl/Famoso OLD (Farewell III/Welt Hit) og danske Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera (Fürstenball/De Niro).

Start- og resultatlister