Stemningsfull åpning

Borge Rideklubb står som arrangør av NM lag sprang 2022 og årets finaler i Norgesserien. Denne onsdagen ble arrangementet høytidelig åpnet, og blir fortsettelsen like bra som kveldens åpning, ja, da er det bare å glede seg.

Tradisjonen tro går Lag-NM sprang og finalene i Norgesserien av stabelen under ett og samme stevne. Nå er årets arrangement høytidelig åpnet. Foto: Kristian Strøm
av
Sille Kasin

Allerede denne onsdagskvelden har vi altså fått stifte bekjentskap med de 15 klubblagene som dels skal kaste seg ut i kampen årets om lagmedaljer i NM og den gjeve norgesmestertittelen for lag 2022, og dels med de i alt 48 lagene som deltar i Norgesseriens fire divisjoner. Disse skal kjempe om årets finaleplasser de nærmeste dagene. Og kveldens høytidelige åpningsseremoni, den lover virkelig godt for de nærmeste dagene, for her var mesterskapsstemningen på Fredriksborg Hestesportsenter allerede merkbar.

Etter at samtlige lag hadde defilert forbi det tallrike publikummet, entusiastisk presentert av helgens speaker, Anton Granhus, erklærte varaordføreren i Fredrikstad kommune, Atle Ottesen, arrangementet for åpnet. Blant annet minnet han alle fremmøtte om hvor uendelig mange dugnadstimer som ligger til grunn for å kunne borge for en vellykket gjennomføring av et så stort arrangement. Før seansen ble rundet av med den spennende trekningen av startrekkefølgen på årets NM-lag, fikk vi også en vakker fremføring av nasjonalsangen.

Åpningen av årets arrangement for NM lag og finalene i Norgesserien på Fredriksborg Hestesportsenter ble en flott opplevelse. Foto: Kristian Strøm

Torsdag rir utøverne i de tre høyeste divisjonene i Norgesserien - 1,00 m, 1,10 m og 1,20 m sine første kvalifiseringer, og deretter står 1. avdeling av NM lag 1,25 m / 1,30 m på programmet. Fjerdedivisjonslagene i 0,80 m får vi først stifte bekjentskap med på fredag. Og deretter går det slag i slag inntil finalistene har kjempet seg imellom om seirene i Norgesserien, og de endelige resultatene i NM lag foreligger på søndag.

Og hva kan vi ellers forvente i løpet av de nærmeste dagene, spør vi helgens banebygger, Odd-Ivar Pedersen.

- Jeg håper at NM-banene og de øvrige banene for ekvipasjene i Norgesserien vil oppleves som rettferdige, smiler han. – Og det vil jo være gøy om rytterne som har trent for dette over tid, opplever at de får litt å bite i, men at mange av dem likevel erfarer at de lykkes med dette de har jobbet frem mot.

Odd-Ivar Pedersen ser frem til å bygge årets baner under Lag-NM, samt finalebanene til Norgesserien. Foto: Kristian Strøm

Konkurransene kan strømmes live på ClipMyHorse.

Vi ønsker alle NM-utøvere og startende i Norgesserien, samt arrangørklubben lykke til, og har altså stor tro på at vi går spennende dager i møte!

Stratlister og resultater: