Sprang, feltritt – og snart mer dressur også

Første uken av mars var det igjen flere norske sprangryttere ute på de internasjonale konkurransebanene– og det resulterte i flere gode runder og også topp ti-plasseringer. Norske ryttere var også til start innen feltritt, og kommende helg gleder vi oss til å se norske dressurryttere på banen igjen – deriblant VM-ekvipasjene Isabel Freese/Total Hope og Trude Hestengen/Christianslund Fürstino i danske Herning.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Da kalenderen bikket fra februar til mars forrige uke var det flere norske ryttere som stilte til start i Sunshine Tour i spanske Vejer de la Frontera. En av dem var Lea Fondevik Syversen som innledet uken sterkt med en tredjeplass torsdag med Ambra (Quintender/Grandeur) i CSI2* 1,45 m. Innenfor topp ti kom også Hanna Cecilie Wicklund – det gjorde hun lørdag i CSI2* 1,40 m med sin Infinity Hst (Denzel v’t Meulenhof/Odermus).

Elise Aaserud brukte første helgen i mars til å delta ved CSI3*-stevnet i franske Royan. Tirsdag resulterte det i en tredjeplass i CSIYH1* med Horus du Richemont (Unick d'Ick/Ideal de la Loge), en seksårs og en niendeplass i CSI1* 1,30 m med Fly Away Sunheup (Montender/L'arc de Triomphe*Bois Margot). To plasseringer til ble det - torsdag tok hun en ny tredjeplass med Horus du Richemont i seksårsklassen, lørdag ble det en tredjeplass med Fly Away Sunheup i CSI1* 1,30 m.

Mikkel Flam var i forrige uke alene om å være norsk i italienske Gorla Minore. Lørdag ble det en syvende og en åttendeplass i CSI2* 1,40 m på yngste Flam, med henholdsvis Conrad (Cantoblanco/Böckmann's Lazio) og Carlos (Cool Man 5). Denne uken står et nytt internasjonalt stevne på programmet ved Gorla Minore – og nå er det mange norske ekvipasjer til stede.

I Thermal, USA, har Marie Valdar Longem prestert sterkt sammen med sin Echo de Virton (Vagabond de la Pomme/Grignoteur de la Fontaine), med en sjetteplass i CSI3* 1,50 m speedklasse fredag og en tredjeplass i CSI3* 1,50 m Grand Prix søndag.

I Wellington, Florida, samles mange sprangryttere i vintermånedene – og blant dem nå er Johan-Sebastian Gulliksen. Fredag kom han innenfor topp ti på resultatlisten i CSIO4* 1,45 m – en feilfri runde med Mylord Myles (Mylord Carthago hn*/Corofino) resulterte i en fjerdeplass.

To norske ryttere deltok ved det internasjonale feltrittstevnet Eventing Montelibretti i Italia, et stevne som strakk seg fra søndag til tirsdag forrige uke. Med SR Lonestar My Hunter (VDL Arkansas/Cruise On) ble Heidi Bratlie Larsen nummer syv i CCI4*-S.

Cecilia Lundberg deltok med hesten Cascor (Catoo/Stauffenberg) i CCI3* og presterte godt hele veien – blant annet med ekvipasjens beste dressurresultat så langt og feilfritt over hinder på sprangbanen. Det ble imidlertid noen tidsfeil i terrenget etter en ellers feilfri runde – det kostet dem en topplassering i en klasse med mange startende.

Begynnelsen av mars er synonymt med Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, dit flere norske ryttere reiser også denne gangen. På sprangsiden er det flere unge, lovende norske ryttere, både i CSI1*, CSIYH1* og CSI3*. På dressurbanene blir det gjensyn med to norske VM-ekvipasjer i store tur – Isabel Freese har med seg Total Hope (Totilas/Blue Hors Don Schufro) til start i CDI3*, mens Trude Hestengen/Christianslund Fürstino (Fürstenball/Cape Town S) skal ut i CDI3*.