Soma Dressurfestival med dansende ekvipasjer og dugnadsiver

For tredje året på rad inviterte Soma Ryttersportsklubb til Soma Dressurfestival i forrige uke, og nok en gang ble arrangementet en suksess, bekrefter blant andre Anne Gina Fredriksen.

Kirsti Svaboe var stevneleder, men somarytteren tok seg også tid til å starte selv. Her med Enghavegaard's Roma i Intermediaire II. Foto: Anne Gina Fredriksen
av
Sille Kasin

Tradisjonen tro startet arrangøren Soma Dressurfestival med D/L-stevne over to dager tidlig i uken, for å ha et tilbud til rekruttene i distriktet. Etter en dags pusterom fortsatte man med L/E-stevne tre hele dager til ende, kan arrangørklubbens Anne Gina Fredriksen fortelle. Selv inngikk hun også i årets dommerpanel, og har derfor mange inntrykk som hun gjerne deler med oss.

Gode hjelpere

Anne Gina Fredriksen forteller:

- Et så omfattende stevne er både ressurs- og kostnadskrevende. Takket være en utrolig dugnadsånd og positivitet både blant klubbens medlemmer og naboklubbene, samt velvillige og rause sponsorer, var det mulig å igjen slå på stortromma. Når man holder til på Vestlandet, må de fleste dommere og øvrig teknisk personell flys inn, noe som dessverre ikke dekkes godt nok inn av deltageravgiftene. Janne Tronsrud Halstenshov var overdommer på den første delen av festivalen, mens Anne Grundvig var overdommer i siste del. Hun hadde med seg Jan Olsen fra Danmark og Mary Robins fra New Zealand. Litt artig var det at Mary Robins var så begeistret for våre egenproduserte dommerboder at hun gjerne ville at snekkeren vår, sprangrytter Torbjørn Jaasund, skulle komme over til England hvor hun er bosatt, for å snekre dommerboder der, smiler hun.

Mye fin riding

- Stevnet ble gjennomført i strålende solskinn, men som seg hør og bør kom det også noen kraftige regnbyger. Men er tross alt på Vestlandet, fortsetter hun leende. - Det var utrolig mange flotte ekvipasjer som danset innenfor railen og viste mye fin ridning, og stewardene Ingrid Rosseland og Karin Stangeland rapporterer om god hestevelferd og god kunnskap om utstyr.

Viktig for rekruttering

- Spennet i klassene gjør at det blir et viktig arrangement for rekrutteringen i regionen. Når klassene strekker seg fra LC til Grand Prix, er det tilbud til alle nivåer. I tillegg er det kjekt for de i lavere klasser å se hvor man kan ende opp med målrettet innsats gjennom flere år, fastslår hun.

- Nytt av året var at ryttere som startet helgen før på Sandnes- og Jæren Rideklubbs Sommerdressur, kunne melde seg på i en tour som begge klubbene samarbeidet om. Det var fire tourer - Gulltour (VA) med premie 10.000 kr, og Sølvtour (MA/VB), MB tour (JR/MB) og ponni med premier på 5.000 kr. Vinnere ble Charlotte Vilhelmsen på Hotse van der Marne i Gulltour, Kristina Vigre på Orighana i Sølvtour og Ingvild Malene Abrahamsen på Atterupgaard’s Delaila i JR/MB-tour. I ponnitouren var det kun to påmeldte ekvipasjer, noe som var for lite til å arrangere touren. Stevneledelsen i de to klubbene valgte derfor å gi 2.500 kr. hver til de to påmeldte ekvipasjene som et stipend for videre satsning. Stipendet ble gitt til Maren Husa Alfsen og Tilla Tjelta Aadnøy.

- Vi gratulerer alle vinnerne, avslutter en glad Anne Gina Fredriksen.

Resultater: