Kamp om seieren til siste slutt

De leverte igjen - i dag gjennomførte Maria Henriksson og Jelviro feilfritt i et tungt og teknisk maraton. Det holdt til en fantastisk 2. plass, kun ett lite poeng bak vinneren. Se video!

Maria Henriksson tok en sterk 2. plass i det hun selv karakteriserer som sesongens største konkurranse (foto: privat).
av
Åse-Berit Jamne

Hundre ekvipasjer hadde allerede vært gjennom maratonbanen dagen før, og Maria Henriksson (Hedemarken Rideklubb) og Jelviro (Stuurboord x Patijn, oppdretter H. Meyering uit Oosterhesselen) var i tillegg en av de siste startende i dag. Det resulterte i en opptråkket og tung bane, men Jelviro leverte nok en gang og det viste seg igjen at det lønner seg å kjøre en jevn maraton uten feil. Med 5.45 i straff ble totalen 136.79 og andreplassen var et faktum.

Men jammen var det tett i toppen! Nederlandske Frank van der Doelen endte opp med 135.13, mens svenske Linnea Kristiansen kapret tredjeplassen med 137.94.

En liten peptalk før start i maraton (foto: privat).

- Vi gjorde et feilfritt maraton etter planen, og Jelviro var strålende og overrasket meg virkelig positivt. Min groom Malin Nagel gjør en glimrende jobb bak på vognen med grooming og navigering, sier en veldig glad kusk på vei hjem til Norge.

Etter fire lange uker i Nederland er det norske teamet på vei hjem etter en eventyrlig start på sesongen (foto: privat).

- Det holdt til en 2. plass totalt, som er et fantastisk resultat for oss, avslutter Maria som nå er på vei hjem til Norge med resten av sitt team - glade, fornøyde og trøtte etter fire lange uker på tur i Nederland.

Liss Irene Kosmo Gylseth og Blikra Admiral Doffen (Reimar x Hjellar, oppdretter Gurine Blikra) gjennomførte maraton i dag med 16.42 i straff og fikk en total på 153.02. Dermed ble det plass nummer seks i enbet ponni CAI2*.

- Resultatlister