Så ble det jammen ENDA et gull til Jens Lasse

Søndag ble en innbringende medaljedag for de norske pararytterne der de danset til sin musikk i freestyle-testen. Jens Lasse Dokkan var overlegen gullvinner i grad I, Ann Cathrin Lübbe sikret sølvet i grad 2/3 og Hege Størseth slo til med en lovende sølvmedalje i grad IV. – Riktig bra lagresultat, gode individuelle resultater – dette er både gøy og spennende, sier landslagsleder Ingeborg Simensen etter dagene i Drammen.

Jens Lasse Dokkan/Aladdin tok to individuelle gull under Nordisk Baltisk mesterskap på hjemmebane. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Jens Lasse Dokkan red etter «vene, vidi, vici» prinsippet under mesterskapet på Gjelsten Arena. Søndag var det ny dag og ny seier, denne gang i freestyle. Ytterst velfortjent, for det hele satt som et skudd – det så i hvert fall slik for publikum, selv om han visstnok kom noe etter musikken. Det kan ikke ha vært mye etter – for nettopp timingen var noe av det som imponerte de som fulgte ham og Aladdin (Akinos/May Sherif) ri inn 76,156 %.
Svenske Anita Johnsson/Currant LA (Durrant/Herkules) tok sølvet med 69,089 %, mens Danmark kunne glede seg over bronse til Line Munk Madsen/Tailormade Ralph Lauren (Skovens Rafael/A-Dur) etter en freestyle til 68,123 %.

Vene, vidi, vici - Jens Lasse Dokkan! (NRYF)

God i ny grad også

En av gjestene i Drammen var danske Tobias Thorning Jørgensen, en 23 år ung grad III rytter som allerede har markert seg med sin usedvanlig gode ridning – og som allerede har både paralympisk gull og VM-gull på sin CV. Med sin Blue Hors Zackorado (Zack/Florencio 2) red han inn 80,067 % og tok et meget velfortjent NBC-gull, men velfortjent var også sølvet til Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Sir Lancelot M/Sir Oldenburg). Hun rir nå grad II, som er en ny grad for henne – og hun takler overgangen svært godt. Fasit i freestylen ble gode 76,789 %. Finske Sanna Koskiluhta/Liptona (Lakijs/Prizrak) vant bronsen med 69,145 %.

Harmoni preger bildet av Ann Cathrin Lübbe og hennes velgående La Costa Majlund. (Foto: NRYF)
President i NRYF Tore Sannum kunne sammen med den svenske paradommeren Eva Andersson dele ut premiene til medaljørene i den sammenslåtte klassen grad II og grad III - gull til Tobias Thorning Jørgensen, sølv til Ann Cathrin Lübbe og bronse til Sanna Koskiluhta. (Foto: NRYF)

Velfortjent sølv

I grad IV ble det et velfortjent sølv til Hege Størseth/Hønnerups Lidell (Don Olymbrio/Classic) med gode 74,109 %. Vant gjorde den paralympiske eneren fra Sverige Louise Etzner Jakobsson/Goldstrike B.J. (Dreamcatcher/Jazz) med 76,725 %, mens bronsen gikk til danske Pia Wulff Jelstrup/Zafia (Blue Hors Zee Me Blue/Caretino) med 72,908 %. Plassering ble det også på Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky (Solos Landtinus/De Noir) - denne duoen ble nummer fem med 70,100 %.

Christina Marcussen/Zorro Højris (Zorba Højris/I.P.S. Gribaldi) nådde ikke opp til premie søndag med sine 68,758 % i grad V, men det man fikk se var både godt og spennende. Seieren gikk til svenske Lena Malmström/Fabulous Fidelie (Floricello/Don Romantic) med 76,600 % foran like svenske Lotta Wallin/Enebro SB med 75,275 % med danske Line Thorning Jørgensen – mor til Tobias – på bronseplass med 71,675 %. Den medaljen red hun inn med hesten Højgårdens Zackzimo (Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro).

Hege Størseth har en up and coming stjerne i hoppen Hønnerups Lidell - godt arbeid gjennom vinteren og våren resulterte i sølv i freestylen i grad IV. (Foto: NRYF)
Sølvmedaljen satt for Hege Størset med prosentene 74,109 %. (Foto: NRYF)
Anita Hennie Johnsen/Lindegaard Lucky ble plassert som nummer fem i freestyle-finalen. (Foto: NRYF)
Christina Marcussen utmerker seg som en lovende ekvipasje sammen med Zorro Højris. (Foto: NRYF)

En fornøyd lagleder

Lagleder Ingeborg Simensen fulgte sine pararyttere gjennom hele mesterskapet, og er svært godt fornøyd.

-Vi fikk et superbra lagresultat, selv om vi tapte med bittelitt til danskene. Resultatet er veldig godt i forhold til rankinglisten til Paralympics; vi trenger to gode lagresultater der for å få en sjanse til å få en plass. Det er en plass igjen som ikke er delt ut, og det er to lagresultater som skal til. Vi skal til Vallensbæk i Danmark i august, og gjør vi det like godt der har vi i hvert fall en mulighet, fastslår hun.

-Vi ser også at det er et EM-lag på gang her, fortsetter hun fornøyd. – Det er gøy med lag – og så er det jo gøy å vinne. De gamle er riktignok eldst fremdeles, men det gjør det ikke noe mindre gøy. Det er supert med Ann Cathrin som rir i ny grad og gjør det så godt– küren søndag var veldig bra. Hege gjorde det også veldig bra – hoppen hun rir er 11 og har vært føllhoppe siden den ble vist som 4-års. Hege tok den på dens første stevne for under et år siden, og i mars red hun den på Blue Hors. Siden da har det skjedd veldig mye, Hege har virkelig gjort en god jobb. Det er ordentlig en fin hest, med godt trav og godt skritt og veldig god galopp. Vi trodde litt at den skulle være en «rød hoppe», men den er superlett å reise med, den sover i boksen – den er ikke noe vanskelig noe sted. Den fyrer litt opp når man rir og var i dag ikke helt bekvem når det ble litt trangt på oppvarmingen. Men det er en skikkelig fin hest – vi får se både i forhold til EM og ikke minst Paris neste år.

Det er resultatene som teller for å få de plassene man trakter etter i begivenheter som Paralympics i Paris. Å ha en ekvipasje som Jens Lasse og Aladdin er derfor svært viktig.

-Jens Lasse skal ri Vallensbæk, det hjelper oss med lagresultatet og er en mulighet til at han får nok kvalifiserende resultater til å gå inn på rankingen. Det gir en plass til Norge, forteller landslagslederen som smiler bredt etter helgen i Drammen. – Det er rett og slett utrolig gøy at det går så bra!

-En riktig god helg i Drammen har det vært, fastslår en fornøyd landslagsleder for pararytterne, Ingeborg Simensen.

Mye god ridning

Det går bra for de norske pararytterne – og det går bra for konkurrentene også. Rytterne og hestene deres er rett og slett gode i denne grenen.

-Det er mye fin ridning i para nå; de beste svenske, Tobias – de rir rett og slett så bra!

Om drøyt to uker skal Ann Cathrin og Christina Marcussen til Holland for å ri ved et helt nytt parastevne der. – Det blir spennende om vi kan få noen mer rankingpoeng til i hvert fall Ann Cathrin. Christinas hest er bare syv år og trenger rutine, den skal ut og lære. Deretter blir det et stort lag til Vallensbæk. Vi har mange nye, som skal klassifiseres og så er det blitt 2* stevner for para. Skal man ri internasjonalt, må man først ri 2*. Vi har fire-fem ryttere som skal ut i dette for å kvalifisere seg, samt EM-laget som var i Drammen for 3* - jeg håper vi har 10 norske ekvipasjer i København. Det ser positivt ut, Ann Cathrin og Jens Lasse ruler ennå, men vi ser flere som virkelig vil – det er spennende!