Plassering til Julie Årebrot Skai i Stuttgart

Julie Årebrot Skai er eneste norske ponnirytter på plass i tyske Stuttgart og stevnet German Masters som også rommer FEI Jumping Ponies’ Trophy. Sammen med Shannon’s Joy presterte hun i dag svært godt og begynte like godt stevnet med en fin tiendeplass mens Victoria Gulliksen for andre dag på rad har vært feilfri på hinder med Equine America Papa Roach.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Julie Årebrot Skai/Shannon's Joy gikk feilfritt i dagens oppvarmingsklasse i Stuttgart og ble nummer ti. (Foto: Equipephoto/Kristian Strøm)

23 ponniekvipasjer stilte til start i den første klassen i FEI Jumping Ponies’ Trophy i dag. Hinderhøyden i denne oppvarmingsklassen lå på 1,25 m. Med klok ridning og uten å la seg påvirke av omgivelsene red Julie en fin runde på en glad og oppvakt Joy. Ekvipasjen lot samtlige bommer ligge i fred og kom i mål på en tid som ga en tiendeplass.

Klassevinner ble irske James Derwin/Rincoola Babog, ekvipasjen som i år tok EM-gull.

Lørdag skal ponniene ut igjen klokken 14.15. Da heves bommene 10 cm opp til 1,35 m. Julie er start nummer syv i klassen.

Victoria Gulliksen tok ut Equine America Papa Roach (Perigueux/Zeus) i dagens 1,45 m klasse, en tidshoppingsklasse. Som han gjorde torsdag gikk Papa Roach igjen helt feilfritt på hinder, med to tidsfeil på bok. Det holdt akkurat ikke til plassering, men lover godt for helgens oppgaver.

Som i ponniklassen ble det irsk vinner i denne klassen – den gikk til Jessica Bruke/Inpulss (Dallas VDL).

Med Thuur Z (Tyson/Flipper d'Elle*HN) ) ble det fem feilpoeng i 1,55 m klassen i ettermiddag.

På dressurbanen ble det seier i FEI Dressage World Cup Grand Prix til Isabell Werth/DSP Quantaz (Quaterback/Hohenstein) som fikk 77,217 % av dommerpanelet. Ikke overraskende dominerte de tyske hjemmerytterne klassen, bak Isabell kom Ingrid Klimke/Franziskus FRH (Fidertanz/Alabaster) med 74,391 %, foran Frederic Wandres/Bluetooth OLD (Bordeaux 28/Riccione) med 74,109 % og Benjamin Werndl/Daily Mirror (Damon Hill/Florestan I) med 73,804 %.

Start- og resultatlister