Nå handler det om semifinale

Fem norske ryttere er på plass i franske Deauville nå når CSIO3*-stevnet som rommer semifinalen i Longines EEF Jumping Nations Cup ™ er i gang. Fredag skal det norske laget ut i nasjonshoppingen, som første nasjon til start av totalt 10.

av
Rebecca Ballestad-Mender

De fem norske rytterne som fikk ta turen til Frankrike for nasjonshoppingen og semifinale er Benedikte Endresen/Stenhaga Tulip Tattoo (Caressini L/No Limit, eier Stall Stenhaga AB), Marit Haarr Skollerud/Lancaster (Fantomas de Muze/Crown Z, eier Marit Haarr Skollerud/Paul van den Bosch), Pål Flam/Gambler (Cardento/Matterhorn, eier TT Leif O Eie AS/Hilde Stensrud), Erik Preben Strand/Indoletto (Indoctro/Caletto I, eier Erik Preben Strand). Simon Yde er også med til Frankrike som femte rytter.

På første stevnedag har Benedikte Endresen allerede ridd inn en norsk premie, da sammen med sin Lieschen (Böckmann’s Lord Pezi/Cordalme) i CSIO3* 1,30 m etter en nullrunde.

Dagens 1,40 m tidshoppingsklasse benyttet rytterne seg til å kjenne på formen med sine hester til laghoppingen, og den gjennomkjøringen viste at ekvipasjene så absolutt var klare til i morgen. - Det ser fint ut for morgendagen, sier landslagsleder Mikael Kolind.

Fredag ettermiddag går semifinalene for region Nord og Vest i gang. Startrekkefølgen ble trukket i går kveld, og denne gang var det Norge som trakk start nummer 1. De øvrige lagene med i denne klassen er Portugal, Danmark, Litauen, Irland, Polen, Belgia, Spania, Frankrike og Sverige.

De fem beste lagene fra semifinalen i Deauville går videre til finalen i Warzawa 8.-11. september. Der møter de de fem beste lagene fra semifinalen for region Syd og Sentral, som holdes neste helg i Budapest.

Start- og resultatlister