Matilde debuterte internasjonalt med over 70 %

Matilde Malmberg, som er en av landets få children-ryttere i dressur, gjorde i helgen sin internasjonale debut i belgiske Saint-Truiden. Uredd red hun opp den internasjonale midtlinjen og ble belønnet med over 70 % for sin innsats sammen med norskfødte AC’s Pik Midaz. I Belgia deltok også Mira Antonsen Hjelle sammen med Filur af Grønagergård i ponniklassene.

Matilde Malmberg gjorde i helgen en sterk internasjonal debut i children-klassene i belgiske Sint-Truiden sammen med AC's Pik Midaz. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Matilde Malmberg gjorde sin internasjonale debut i belgiske Sint-Truiden i helgen – og hun slo like godt til med å innkassere hele 72,625 % i første klasse torsdag, sammen med sin norskfødte AC’s Pik Midaz (Tobajo Pices/Walt Disney I, oppdretter Ann-Cathrin Ottosson). Det holdt til en tredjeplass i klassen. Dagen etter ble summen av de tre dommernes vurderinger 68,125 %. I lørdagens klasse fikk ikke den unge rytteren det helt til å stemme, og de endte på 58,005 %.

Mira Antonsen Hjelle innledet sin deltagelse sammen med Filur af Grønagergaard (e. Vasehøjs Kashi, oppdretter Jens-Jørgen Nielsen) i CDI-klassene i Sint-Truiden med å ri til 66,285 % første dagen, mens fasit ble 63,964 % fredag.

-Det har vært en utrolig fin og gøyal opplevelse, forteller Matilde. – Det var gøy å ri sammen med andre children-ryttere, og veldig gøy at det gikk så bra første dagen. Siste dagen var ikke Midaz helt seg selv, og skvatt veldig mye. Dommerne ga veldig hyggelige tilbakemeldinger, og vi lærte kjempemasse – og det frister tilgjentagelse.

Det å være flere fra samme nasjon betyr noe når man er ute i verden. Selv om de deltok i hver sin klasse, var det godt at Mira også var til start.

-Det var veldig hyggelig å møte Mira og familien hennes der nede, vi heiet på hverandre, smiler debutanten.

Resultater