Mange gode sprangprestasjoner

- Neste helg blir det enda mer folksomt, og alt går som det skal her, smiler stevnedirektør Eirik Berentsen. Første helg av den 14. utgaven av Drammen Spring Tour nærmer seg avslutning med én stevnedag igjen, og denne søndagen har rommet ikke mindre enn 360 starter fordelt på 14 klasser. Og junior Linnea Tomelthy Storstrøm, hun tok storeslem.

Selv om 15 år gamle Linnea Tomelthy Storstrøm har smakt på suksess på hesteryggen før, tenker hun tilbake på denne søndagen under DST som noe av det aller største. Her med Flora By Gucci. Foto: Alice Bjerke
av
Sille Kasin


Ponniglede på Gjelsten 1

Først ut på Gjelsten Arena 1 som har gjennomgått betydelige oppgraderinger estimert til om lag ti millioner før sesongstart dette året, var startfeltet med treerekvipasjer som akkurat rommet en håndfull. En jublende glad Ingrid Lysdahl Olsnes fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb sikret seier i klassen, etter at 11 år gamle Molinas Owen hoppet feilfritt inn til en tid i andre fase som ikke lot seg matche. For 12-åringen kom et av høydepunktene på Linnesvollen da hun sammen med klubbvenninner inviterte til vaffelfest i går, mens dagens ponniseieren nok teller som aller største fest.

12 år gamle Ingrid Lysdahl Olsens kunne virkelig slippe jubelen løs etter å ha gått til topps i dagens første ponniklasse under DST. Foto: Privat

Neste klasse på Gjelsten 1 de første enne lørdagen rommet 11 toerekvipasjer med hinderhøyde 0,90 m, og denne gangen var det Amalie Bjordahl Schau fra Sørkedalen Rideklubb som kunne slippe jubelen løs i lilletur, etter at Obama Søblink heller ikke lot seg affisere av verken flunkende nytt hindermaterielll der det var nok å titte på, og i tillegg en riktig sur vind som kom i store kast over Drammen Ridesenter.

Stålkontroll hadde også Emily Røed Hagen i første internasjonale ponniklasse for dagen, og sikret dermed seier etter to feilfrie faser i 1.00 m med Knockmoy Lucky Smoke. Startfeltet rommet hele 19 enerekvipasjer, og av disse gikk kun tre dobbel null.

Deretter stod medium tur for ponni kat. 2 i 1.00 m for tur, og her trakk Sofie Bjerkan Knoff fra Tønsberg og Omegn Rideklubb nok en gang lengste strået med 14 år gamle Keegan’s Duffy – etter også å ha toppet listene i går.

I neste internasjonale ponniklasse der hinderhøyden var 1.15 m sørget Sofie Eriksen og Lookout Maggie for nok en populær norsk seier. Også denne duoen sikret med dette sin andre seier av to mulige, når det fremdeles gjenstår én mulighet for ny suksess i morgen.

Thea Førsund har opplevd toppen av ponnilykke tidligere - som her under Baltic Cup-finale på Vilhelmsborg, men lite kan matche seier under DST på Gjelsten Arena 1. Arkivbilde: Privat

Thea Førsund fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb måtte på sin side se to svenske ryttere foran seg da resultatlistene for store tur for ponni kat. 2 forelå, men hadde like fullt all grunn til å være fornøyd med runden som hun selv og Lodestar van’t Rechthof leverte.

Julie Årebrot Skai kunne også virkelig slippe jubelen løs etter at mållinjen var krysset med Shannon’s Joy i dagens siste internasjonale ponniklasse. Duoen gikk nemlig helt til topps i 1.25 m – etter å forsert begge faser feilfritt og ha blitt klokket inn med 28.14 i andre fase.

I morgen venter to Grand Prix-klasser for ponni kat. 2 og 1 på Gjelsten Arena 1, mens de øvrige fem ponniklassene denne først helgen går av stabelen på Gjelsten Arena 2.

Norsk storeslem

Etter at dagens ponniklasser var over, inntok juniorekvipasjene Gjelsten Arena 1. Først var det duket for Small Tour 1.25 m presentert av Lucky7 med 31 ekvipasjer til start, og deretter stod Big Tour 1.35 m presentert av Oxer med 19 ekvipasjer på programmet. Og at Linnea Tomelthy Storstrøm virkelig hadde dagen, levnes liten tvil, for 15-åringen som er første års junior, slo like godt til og vant dem begge. I Small Tour hoppet den ni år gamle AES-vallaken Billy Lambert (Cevin x Andiamo) inn til seier, mens 13 år gamle Flora By Gucci (Cyrell x Andiamo) var Linneas makker i Big Tour.

Dagens første seier for Linnea Tomelthy Storstrøm kom i juniorenes internasjonale lilletur med Billy Lambert. Foto: Alice Bjerke

- Det var veldig gøy, og jeg koste meg skikkelig, strålte dobbeltvinneren av dagens internasjonale juniorklasser da vi snakket med henne i etterkant. – Dagens 1.35 m var den andre jeg red noensinne, så jeg trodde ikke at jeg hadde sjanse til å vinne. For det var jo så mange flinke med, så derfor tenkte jeg heller at jeg bare fikk ta det som det kom, og bare kose meg underveis.

Og at Linnea er glad og takknemlig for å kunne ri to så gode hester som Billy Lambert og Flora By Gucci, er helt sikkert.

- Flora er helt fantastisk, og Lambi også, for de er to helt spesielle hester, forteller Linnea. Jeg har snart hatt Flora i ett år nå, og jeg vet nesten ikke hva jeg skulle ha gjort uten henne, ler hun. - For hun har nemlig gjort meg til en ti ganger bedre rytter enn det jeg var. Hun har gitt meg selvtillit og også til å ri Lambi sånn som jeg gjorde i dag. Og Lambi – han er jo min lille bebis, for jeg har hatt ham i tre år, helt fra han akkurat var seks år, og jeg har virkelig jobbet hardt med ham.

Men 15-åringen er ikke bare glad for hestene sine, men også for trener Morten Aasen og resten av teamet som omgir henne og heier henne frem.

- Morten var så glad og fornøyd på mine vegne, og jeg kunne virkelig ikke ha ønsket meg en bedre trener, sier Linnea. - Og til og med pappa fikk en klem av ham i dag, ler hun og legger til: - Jeg vet faktisk ikke hva jeg skulle ha gjort uten teamet mitt med mamma, pappa og Helena (Holmen Brosveet – red. anm.) i spissen. Jeg har virkelig den beste gjengen å reise med – på skikkelig langtur sammen med Helena til Italia og Frankrike, og også hit under Drammen Spring Tour.

Og hva er så planene videre, spør vi den sympatiske juniorrytteren som i det daglige representerer Bærum Rideklubb.

- Nå har jeg bare lyst til å få det til og bli ordentlig god, ler hun.- Men først skal hestene mine få reise hjem til Østern Brug for å slippe av litt et par dager før vi er tilbake her for en ny stevnehelg, avslutter Linnea fornøyd.

Dagens andre seier for en overlykkelig Linnea Tomelthy Storstrøm kom med Flora By Gucci i juniorenes internasjonale storetur. Foto: Alice Bjerke

Fra unghestklaser til tostjerners Grand Prix

På Gjelsten Arena 2 fikk først de fem og seks år gamle unghestene prøve seg i sin internasjonale finale som gikk i henholdsvis 1.15 m og 1.25 m. Startfeltet rommet 39 ekvipasjer, og raskest av dem alle var Caramix, en seks år gammel SWB-hoppe ridd av svenske Anna Olsson. Den seks år gamle SF-vallaken Hopper D’Authhuit (Classic Bois Margot x Quidam de Revel) ble nummer to, godt ridd av Ole Kristoffer Meland, mens seksåringen Rose of Ballmore (Chacoon Blue x Nabab de Reve), en BWP-hoppe ridd av Johan Sebastian Gulliksen, ble nummer tre.

I CSI2* 1.20 m stod Rikke Budsberg og Perle Vd Donkhoeve (Jamal Vd Heffinck x Chin Chin) for beste norske resultat gjennom en fin fjerdeplass, mens Amalie Hegre tok seg av andreplassen i 1.30 m med O’Vigolon van het Weise Hof (Vigo d’Arsouilles x Toulon) etter å ha lagt resten av det 73 ekvipasjer store feltet bak seg. Elise Braaten Thompson sikret på sin side kveldens siste seier på Gjelsten 2 med Pokahontas (Cabachon x Kelvin) etter at hun klinket til med beste tid i andre fase i 1,10 m.

På Gjelsten Arena 1 ble kvelden avsluttet med helgens hovedklasse – en CSI2* Grand Prix-hopping 1.45 m presentert av Agria med 24 deltakere. Etter hvert skulle det vise seg at svenske Fredrik Malms bane bød på alt hva en klasse på dette nivået bør inneholde, for til sist møttes kun fire ekvipasjer til omhopping. Spesielt skulle det vise seg at den siste linjen med trekombinasjon 12A-B-C, rekk – okser -rekk, og den avsluttende okseren som hinder nummer 13 skulle felle mange. Danske Clara Hallundbæk med lille Hh Best Buy (Baloubt du Rouet x San Patrigano Cassini) vant vel fortjent som eneste feilfrie ekvipasje, mens Lea Fondevik Syversen og Kito Epleaser van de Tarwescho (Epleaser Van’t Heike x Turbo Van’t Gestelhof) stod for beste norske resultat gjennom en finfin fjerdeplass med to bommer ned i omhoppingen.

Og når kun nå én stevnedag denne første helgen av Drammen Spring Tour 2023 gjenstår, kunne stevnedirektør Eirik Berentsen blidt slå fast følgende:

- Neste helg blir det enda mer folksomt, og alt går som det skal her.

Og punktum for første helg av denne 14. utgaven av Drammen Spring Tour settes altså i morgen, mandag 1. mai - med internasjonal Grand Prix for juniorene og to CSI2*-klasser i 1.30 m og 1.40 m på programmet - ved siden av alle ponniklasser.

Resultater: