Longines EEF Jumping Nations Cup Aalborg: Norge ligger godt an til semifinaleplass

Mira Høidal, Fredrik Berg Seim, Pål Flam og Therese Søhol Henriksen hadde oppgaven i ettermiddag i danske Aalborg – det handlet om første kvalifisering i EEF Jumping Nations Cup ™. Med femteplass av alle og andreplass blant landene i Region Nord kan landslagsleder Mikael Kolind konstatere at Norge ligger godt an til semifinaleplass.

Det norske laget i Longines EEF Jumping Nations Cup Aalborg: Mira Høidal, femterytter Ada Alette Braaten Johnsen, Fredrik Berg Seim, Pål Flam og Therese Søhol Henriksen, sammen med veterinær for Norge, Alvar Del Valle Pezzarossi. (Foto: Mikael Kolind)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Det ble Frankrike som toppet resultatlisten, foran Japan og Danmark – samtlige med null feil i protokollen. Norge ble nummer fem bak Belgia. Danmark er i Region Nord og tok dermed viktige poeng som beste lag i denne regionen, med Norge som en god nummer to.

Alle med sterke prestasjoner

To norske ryttere gikk null i første runde – årets ferske norgesmester senior Therese Søhol Henriksen med sin NM-hest Cyclone l’Epivent e. Ulixe/Arpege Pierreville og 20 år unge Mira Høidal/Boleybawn Aasha e. Dignified van’t Zorgliet/Air Jordan. Fredrik med sin Quevara van de Vlierbekk Z e. Quintus/Omar måtte notere 12 feilpoeng, mens Pål og Gambler e. Cardento/Matterhorn fikk en liten bom ned. Femterytter med til Aalborg var Ada Alette Braaten, som denne gang fulgte sine lagkamerater fra sidelinjen.

Therese og Cyclone l’Epivent holdt nullen like fint også i andre runde. For Mira ble fasit da et ergerlig riv på siste hinder. Fredrik fant frem til den fine rytmen som vanligvis preger ham og hans «Bambi» og gjennomførte med en bom ned, mens Pål og Gambler også fikk fire feil.

Totalt ble det 12 feilpoeng til Norge og en femteplass i klassen – og andreplass innen Region Nord og dermed noen gode poeng.

-Vi kom midt på treet av samtlige startende, men ble nummer to bak Danmark i vår region – og dermed ligger vi godt an i forhold til semifinale, sier Mikael. – Egentlig vil jeg si at det var et godt resultat, det var tøft når topp tre var feilfrie alle sammen. Vi hadde ikke helt vår dag samlet sett, men jeg vil si at alle var flinke og viste god ridning. Mira debuterte med en nullrunde og fikk et uheldig riv på siste i andre runde – det vil jeg si var en utrolig flott debut. Therese red to gode nullrunder, og Pål to 4-feils runder på en hest som er ganske ny for ham. Fredrik kom sterkt tilbake i andre runde – totalt sier dette mye om alle de fire rytterne. Det var også noe å ri på i dag, og nasjonshopping er nasjonshopping.

God lagånd

Det venter flere viktige oppgaver i løpet av helgen i danske Aalborg. – Nå ser vi frem mot Grand Prix’en, og for flere av rytterne er dette en fin oppvarming til nasjonshopping i første divisjon i St. Gallen, sier landslagslederen som fortsetter med å berømme rytterne og alle rundt for en god felles innsats.

-Det er en utrolig bra lagfølelse blant rytterne, alle står på, hjelper hverandre – foreldre og andre rundt bidrar også. Det er utrolig viktig, og jeg vil si at dette og rytternes innsats, det gjorde meg stolt over å være norsk i Danmark i dag.

Resultater