Klarte VM-kravet: Godt kjørt på dressurbanen

I skånsk vårvind har flere norske kusker kjørt ut til start ved det internasjonale kjørestevnet i Åstorp i dag. Med gode runder innenfor VM-kravet, ligger det an til flere norske VM-kvalifiseringer i løpet av helgen.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Wenche Johannessen/Engkildegårds Saturn, Øivind Mikkelsen/Cartoon Hedegaard, Maria Henriksson/Jelviro og Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight deltok alle i CAI3*-H1. Maria kjørte inn en sterk fjerdeplass med sin åtte år unge Jelviro med 51,33 i straff. Hakk i hæl fulgte Øivind med 52,44 mens Wenche tok sjetteplassen med 52,88 i straff. Jeanette kjørte feil en gang og tapte poeng på det, likevel ble resultatet 64,88 i straff. Dette er innenfor VM-kravet på 65 i dressuren, dermed kan Jeanette sette kryss for å ha klart VM-kravet en første gang.

-Wenche, Øivind og Maria er veldig godt innenfor VM-kravet for andre gang, så de ligger an til kvalifisering når vi er klare her i Åstorp, sier landslagsleder Linn Støkken Nielsen. – Jeanette klarte akkurat kvalifiseringskravet til tross for sin feilkjøring. Dermed er hun også i rute og så absolutt motivert for en ny kvalifseringsrunde - og VM.

Enda en norsk kusk viser seg frem i Åstorp. Simon Lande har med seg sin døl Dalbys Maisol og deltar i CAI3* ponni. I likhet med sine lagkamerater hadde Simon også en riktig god dag på dressurbanen og fikk 58,21 i straff. – Simon presterte kjempebra i dag, og hevet prestasjonen i forhold til sist gang i Holland, smiler landslagslederen.

Start- og resultatlister