Jeg har lært en masse

Ann Cathrin Lübbe avsluttet EM i Riesenbeck som hun begynte, med bronsemedalje. – Dette var deilig, sier rutinerte Ann Cathrin og fortsetter: - Og jeg har lært masse her – man slutter aldri med å lære!

av
Rebecca Ballestad-Mender
Ny dag - ny bronse til Ann Cathrin Lübbe. (Foto: Lukasz Kowalski)

Ann Cathrin Lübbe/La Costa Majlund (Sir Lancelot/Sir Oldenburg, oppdretter Stutteri Majlund) var første ekvipasje inn på banen da startsignalet gikk for para grad II-rytterne i Riesenbeck i dag. La Costa Majlund er en elegant, svært velgående vallak og ekvipasjen gikk sikkert og presist til sin musikk fra «Pirates of the Caribbean». Innimellom var La Costa ikke helt stødig i kontakten, men øvelsene ble utført avspent og fint. Dommerne belønnet freestylen med 74,540 %.

Jeg har lært masse, erfart masse – man slutter aldri med det!


Hesten gikk godt

Gullet gikk til gullvinneren fra tirsdag – 68 år gamle Heidemarie Dresing/Horse24 Dooloop (Dressage Royal/Rouletto, oppdretter Pferd 24 GmbH, S. Kohlenbrenner/N. Pflaster). Dette er en særdeles dyktig rytter med en fantastisk hest – og 80,353 % var velfortjent til denne tyske ekvipasjen. Sølvet gikk, som på tirsdag, til britiske Georgia Wilson/Sakura (Supertramp/Rockstar, oppdretter Geraldine Eilberg) som ble belønnet med 79,367 %.

Klassen var ikke stor med sine fire ekvipasjer, men resultatene står det uansett respekt av, for disse fire er toppsjiktet av ekvipasjer i denne graden.

Ann Cathrin er strålende glad for enda en medalje, selv om hun ikke var så fornøyd med egen innsats i dag. – Ja, det var deilig å ta en medalje til, selv om jeg ikke var så flink i dag. Men hesten gikk godt, og når det hele holder til bronse, så må man da være glad!

Medaljetrioen Georgia Wilson (sølv), Heidemarie Dresing (gull) og Ann Cathrin Lübbe (bronse). Foto: Lukasz Kowalski

Nyttig å trene på å prestere i varmen

-Jeg har lært masse, erfart masse – det gjør man hele tiden, man slutter aldri med det. Å være her var en supergod trening på mange måter, deriblant i å trene på å prestere i sterk varme. Jeg tåler varme godt, men det er likevel fint å få testet det igjen – fint å trene på å orke å prestere. Det har ligget på 30 grader pluss, dagene her har virkelig gitt en sommerferiefølelse sånn sett, sier hun og fortsetter: - Og det har vært så hyggelig tur hit, jeg har så godt team rundt meg, og det har vært så hyggelig å være i Riesenbeck med den norske gjengen. Jeg er også utrolig glad for at mine lagvenninner alle hadde en riktig god dag i går, de fikk det så fint til. Det er også gøy med debutanten Christina og hennes unge hest, som bare tok alt på strak arm.

-Det har vært lærerike dager i Riesenbeck, fastslår Ann Cathrin. (Foto: Lukasz Kowalski)

At huset brant ned har Ann Cathrin brukt til å trene seg selv mentalt

Nå bærer det hjem til hverdagen igjen. – Nå skal jeg hjem og jobbe videre, trene selvsagt, men også ta opp mer undervisning igjen. I en periode nå har jeg prioritert stevner og sanke poeng individuelt med tanke på Paralympics neste år. Nå skal jeg ut og undervise mer igjen.

I sommer opplevde Ann Cathrin marerittet med at hennes hus brant ned. Det var i seg selv en tøff opplevelse, men Ann Cathrin valgte å ta det som en utfordring, en mulighet til å trene seg selv. – Jeg har tenkt at jeg måtte bruke dette som en trening i å håndtere en vanskelig situasjon, en trening i å klare å holde fokus, fokus på mine mål. Og det synes jeg at jeg har klart, jeg har stått godt i det - jeg har lært mye.

Der hjemme i hverdagen står et delvis nedbrent hus ennå, mens Ann Cathrin og samboeren bor i en husvogn på gården. – Nå skal de etter hvert begynne å bygge hus, men det går fint å bo i en husvogn også. Litt trangt, men det går helt greit. Alt er en trening! Men det skal bli godt når huset blir revet, så vi slipper å se det hver dag.

Men selv om Ann Cathrin enn så lenge må se på ruinene, ser hun samtidig forbi det. Hun ser fremover. – Nå går jeg videre mot mine mål. Jeg synes det er gøy å være med videre – selv om jeg savner Jens (Lasse Dokkan)! Men jeg får heller være den "gamle" som er med, og jeg synes det er like gøy å være med og utvikle meg ennå. Det er det det handler om; om å synes det er gøy og ville utvikle seg. Det er alltid muligheter til det! Siden i vår har vi ikke vært under 70 % en eneste gang, og det er jeg fornøyd med, men vi har forbedringspotensiale!

-Det handler om å synes det er gøy, om å ville utvikle seg, Det er alltid muligheter til det, sier Ann Cathrin. (Foto: Lukasz Kowalski)

Medaljefordelingen i de øvrige gradene

I grad III gikk gullet til danske Tobias Thorning Jørgensen/Jolene Hill (Blue Hors Don Schufro Hit/Windsor, oppdretter Hanne Andreasen)– igjen. Denne suverent dyktige danske rytteren har tatt dobbelt gull både i 2019 og 2023. Dagens gull satt med 83,833 %. Sølvet gikk til franske Chiara Zenati/Swing Royal Ifce (Royal Blend/Matcho, oppdretter Elke og Claudia Tegtmeyer) mens nederlandske Lotte Krijnsen/Rosenstolz N.O.P. / Rotspon/Sandro Hit, oppdretter Jürgen Kurz tok bronsen.

I grad I tok italienske Sara Morganti/Mariebelle (Lissaro van de Helle/Lys de Darmen, oppdretter Jos Michiels-Yskout) gullet med 81,650 %. Sølvvinner ble irske Michael Murphy/Cleverboy (Vivaldi/Kennedy, oppdretter G. Gijsbers) og bronsevinner tyske Martina Benzinger/Nautika (Pluto Darina/Favory Santa, oppdretter Peter Lewandowsky).

Belgiske Michèle George/Best Of 8 (Bonifatius/Maurice, oppdretter Dirk Radeke) gok gullet i grad V, med 81,275 % foran nederlandske Frank Hosmar/Alphaville N.O.P. (Sandreo/Iglesias, oppdretter A. Hendriks) og britiske Sophie Wells/LJT Egebjerggards Samoa (oppdretter Anders Green Hansen).

Grad IV er ennå ikke avsluttet.

Start- og resultatlister

Danske Tobias Thorning Jørgensen tok dobbelt gull i EM i 2019 - og gjorde det på nytt igjen i år - helt velfortjent av en fantastisk dyktig rytter. (Foto: FEI/Leanjo de Koster)