Hvem vil ikke lære om høver, skoing, kondisjonstrening, balansert ridning?
Dette er bare noe av det som står på programmet når Sportsutvalget Distanse til helgen arrangerer samling på Vormsund. – Denne helgen er ikke til for at man skal dra derfra med en hest som er i bedre kondisjon, målet med samlingen er at deltagerne skal øke sin kunnskap, for å kunne heve seg selv – uansett nivå – og uansett gren også. Vi jobber for rekruttering, vi ønsker så mange med som mulig – derfor er samlingen åpen for alle, også for sprangryttere eller ryttere fra andre grener som ønsker å kunne mer, sier Kari Eiesland i sportsutvalget.
Det ligger mye erfaring og kunnskap i panelet på fire som står bak samlingen som arrangeres på Kulmoen travbane på Vormsund; Erna Hartemink som leder i rekrutteringskomiteen, Kari Eiesland som er distanserytter selv og mor til to av våre topputøvere i grenen, Hilde Berg som er distansedommer og kursholder reglement – og så ingen ringere enn Fernando X Medina Guerrero, landslagstrener og veterinær.
En samling for ALLE
Men ingen skal tro at samlingen er reservert for eliten eller topptrente ekvipasjer av den grunn. Tvert imot.
– Vi er en liten sport, og derfor er rekrutteringsarbeidet utrolig viktig for oss. Vi ønsker at flest mulig skal lære mest mulig – og at det de lærer skal være av høy kvalitet, sier Kari og understreker:
-Samlingen er åpen for absolutt alle som er interessert i distanseridning, på alle nivåer. Du trenger ikke å ha startet et eneste ritt for å bli med. Du trenger ikke holde på med denne grenen engang, rir du andre grener – sprang, dressur, feltritt – på samlingen vil du få verdifull kunnskap som du kan ta med deg uansett. Vi tilpasser opplegget til hver enkelt.
Ønsker å sette rytterne i stand til å trene bedre
Alle vet at god kondisjon og styrke er en forutsetning for både hestens holdbarhet og prestasjon. Men hvordan trener man egentlig det, på en for hesten god og hensiktsmessig måte?
Alle vet at gode høver og godt hovstell også er en forutsetning for holdbarhet og prestasjon. Men hva ligger egentlig i dette?
Alle vet at en balansert rytter med en god sits er en forutsetning for at hesten skal klare å gjøre det vi ber den om og for at den skal holde seg frisk. Men hvordan gjør vi det, når vi rir ut i terrenget eller på naturbanen?
Alle vet at en sunn og frisk hest i korrekt hold er det som må til. Men hvor på skalaen ligger egentlig din hest?
Dette og mer til vil landslagstrener og veterinær Guerrero og teamet rundt ham ta opp til helgen. Hver enkelt hest vil bli gått igjennom av Guerrero, det blir teori, praksis - og enda mer teori og enda mer praksis. Samt litt hygge rundt grillen selvsagt.
-På samlingen vil vi ha fokus på hvordan man kan trene bedre. Vi håper at innspill til rytterens sits, måten man rir på, hestens helse og balanse sammen med ryttere skal gjøre at distanserytterne – og andre – på alle nivå skal kunne trene mer effektivt etter denne samlingen. Og kanskje gir det du lærer i løpet av denne helgen deg et ønske om å prøve deg på et distanseritt, smiler Kari. – For dette er en gren som passer for alle, vi har nivåer som passer enhver, uansett hest, alder eller ambisjoner.
På samlingen vil vi ha fokus på hvordan man kan trene bedre.
Kari Eiesland
Sportsutvalget distanse
Vil du, så kan du
Kunne du tenke deg å kaste deg rundt og bli med, så er påmeldingsfristen onsdag 17. august klokken 23.00. Det eneste som kreves for å bli med utover ønsket om å lære er å ha med en hest (eller komme uten), det sikkerhetsutstyr som kreves innen ridning samt at hesten har vaksinasjonen i orden.
-Vi håper å se så mange som mulig og gleder oss til en spennende helg, sier Kari.
For mer informasjon og påmelding – klikk deg inn her