Godt levert av Benedikte

Mens DST 2024 ruller av gårde på Gjelsten, er Benedikte Serigstad Endresen blant dem som tar for seg av premiefatene i Belgia. Neste uke runder hun 30 år og kan tillate seg å feire litt i sitt nye hjemland – etter senest å ha levert to gode stevnehelger i Sentower.

av
Sille Kasin
Benedikte Serigstad Endresen/ sprang/ NRYF
Gjennom hardt arbeid og stabilt god riding viser Benedikte Serigstad Endresen at det går an å ha hest som levevei. Her svever den snart 30 år gamle rytteren inn til én av mange plasseringer i Sentower.

Årets påske er for lengst tilbakelagt for de fleste av oss, men disse seneste dagene har like fullt andre og tredje uke av populære Easter Tour ved Sentower Park i Belgia stått på programmet. Og her har en liten håndfull norske ryttere vært på plass, og blant disse - Benedikte Serigstad Endresen. Blant våre norske ryttere til start har hun i særstilling markert seg under premiehøsten.

Og slik har det egentlig vært over tid, etter at hun for noen år siden pakket snippesken og forlot Stall Bergan og hjemlandet. Nå satser Benedikte som fyller 30 år neste uke, på å kunne gå pappa Stein etter i næringen, og virkelig kunne gjøre hest til levevei.

- Det har gått veldig bra disse to siste i Sentower, bekrefter Benedikte. – Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne ha ridd de største klassene, men nå fokuserer jeg litt på å få ut salgshester og utdanne de yngre lovende hestene til å gå de større klassene etter hvert. Og livet i Belgia er bra, smiler hun. – Jeg har mye fine hester om dagen og selger litt hele tiden, sånn at businessen går rundt. Planen nå fremover er som sagt å få vist frem de fine salgshestene jeg har, og utdanne fremtidige superstjerner. Og det trives jeg veldig godt med! De neste ukene blir det nok derfor noen nasjonale klasser og treningsstevner på meg, avslutter hun smilende.

Under andre helg av den populære påsketuren hadde hardt arbeidende Benedikte med seg fem hester til Sentower Park - Og nullrundene de kom på løpende bånd ved CSI1*- og CSI2*-delen av stevnet, og flere av rundene ble også kronet med premier.

Benedikte har igjen vist at hun er en virkelig premieplukker på hestene sine - her på Perle Von Dorperheide under en av mange premieutdelinger under årets utgave av Easter Tour Sentower Park.

Under tredje og siste helg av årets påsketur stod Benedikte igjen på startlistene, og denne gangen med hele seks forskjellige hester. Allerede på torsdag ble det nok en CSI1*-plassering i 1.10 m med seks år gamle Sera II DC (Ceira d’Ick x Nababde Reve) – en hoppe som eies av Sentower Stables med Rudy De Cooman som oppdretter.

Fredag ble igjen en travel dag på jobben for den velridende sandefjordsrytteren. Og premiene, de ble innkassert på løpende bånd nok en gang. Ved CSI1*-delen av stevnet ble Sentower-hoppen Sera II DC igjen plassert, mens det ble en fin syvendeplass med Perle Van Dorperheide (Jamal Vd Heffinck x Winningmood) i 1.30 m. Her rommet startfeltet hele 70 ekvipasjer. En fin plassering ble det også med Cornetti (Cornettino Ask x Cajus) i CSIYH1*, der hinderhøyden for åtteåringene var 1.35 m. Ved CSI3*-delen av stevnet kronet Benedikte det hele med tolvteplassen i Prijs Zangersheide CSI3* 1.40 m med l’Hombre (Cardento x Romeo) – i kamp om plassering som én av 89 startende.

Lørdag forsatte premiehøsten for Benedikte med to av hestene til start denne avslutningshelgen i Easter Tour 2024. I CSI1* 1.35 m med omhopping mot klokken tok Perle Van Dorperheide helgens andre premie, mens seks år gamle Sera II DC tok sin tredje strake plassering i 1.10 m. Punktum for premiehøsten under de to vellykte helgene på Sentower ble for Benediktes del satt med den 13 år gamle vallaken gamle l’Hombre i Prijs A & M Sporthorses CSI3* 1.45 m .

Og som pappa Stein Endresen bekrefter, dels hjemme fra Stall Bergan og dels fra den pågående andrehelgen av Drammen Spring Tour, der han både coacher yngstedatteren Siri i klassene sine, stiller opp som trener for andre, og også rir selv:

- Det går veldig bra for Benedikte i Belgia, og det er jo selvsagt veldig morsomt for meg å kunne oppleve dette fra sidelinjen. Og det er flott at hun med sine nå snart 30 år tenker business og får til å leve av dette, legger han smilende til. -Men jeg tenker jo likevel at hun iblant kan tillate seg å holde litt på et par av hestene og ikke bare selge unna og tenke på at business, for virkelig gode hester, det får man erfaringsmessig alltid solgt, humrer han lunt.

Benedikte er rask til å trekke frem at det er viktig å ha et godt team i ryggen. Her med unghesten Cornetti og hestepasser Katla Kronenberg.

Resultater fra Easter Tour Sentower Park 2024:

Uke 2:

Uke 3:

Relaterte artikler