Kjøring

Gode norske prestasjoner i Nederland

Maria Henriksson kjørte inn en sterk fjerdeplass sammenlagt i CAI2*-H1 klassen i nederlandske Gaasterland Harich helgen. Maria var heller ikke alene om å gjøre det godt med norsk flagg på armen i Nederland – det var flere sterke norske prestasjoner og resultater i løpet av stevnehelgen.

hest / Norges Rytterforbund
Maria Henriksson kjørte inn en god fjerdeplass sammenlagt i Nederland. (Arkivfoto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Maria Henriksson innledet med å ta seieren på dressurbanen med sin kun syv år gamle Marko i CAI2*H1 klassen torsdag. I lørdagens maraton møtte ekvipasjene på en lang og teknisk bane – og i tillegg var varmen igjen en faktor. Etter en god runde ble fasit for Maria og Marko her niendeplass. I søndagens avgjørende presisjon gikk de dobbelt null og tok en tredjeplass i klassen. Samtlige delprøver summert opp ledet da til en sterk fjerdeplass for ekvipasjen. Kristine Steine Sund/Idealist hadde en god start både i dressuren og i presisjonen med henholdsvis sjette- og femteplass som resultat. I maratonprøven ble det noen straffepoeng og de ble nummer 11 der, men sammenlagt ble ekvipasjen nummer seks.

Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight ble nummer åtte sammenlagt i CAI3*. De lyktes ikke helt i dressuren, men tok igjen med godt resultat både i maraton og presisjon. I samme klasse ble Britt Scharffenberg/Leopold D. van Altrido nummer 23.

I klassen CAI2*-P1 deltok ungkuskene Vilde Valen-Sendstad/Maja og Adriana Johansen Lund Støen/Frondraig Cardi Bach. Dette var Vildes første tur utenfor Norden og deres andre CAI2*P1. De presterte godt i alle tre delprøver og hadde en lovende stevnehelg opp mot EM-deltagelsen i slutten av juli. Sammenlagt ble ekvipasjen nummer fire. Adriana Lund Støen/ hadde ikke drømmestarten i dressur, men fikk det til å flyte bedre når det kom til maraton og presisjon. En feilkjøring i maraton kostet dem dyrt, men i presisjonen slo de til med en andreplass. Sammenlagt ble ekvipasjen nummer fem.

Resultater

Relaterte artikler