Disse skal ri World Cup-klassen for Norge søndag

Flere av verdens beste sprangryttere har Oslo som reisemål denne uken – der Kingsland Oslo Horse Show byr på første mulighet for å sikre seg World Cup-poeng i den vest-europeiske ligaen. Fem norske ryttere skal ri ut i søndagens Longines FEI Jumping World Cup ™.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Fem norske ryttere skal ut i søndagens Longines FEI World Cup - Marie Valdar Longen er en av dem. (Foto: Mette Sattrup)

Søndag klokken 15.30 begynner det største høydepunktet under Kingsland Oslo Horse Show – Longines FEI World Cup™. Første gang Oslo var vertskap for sesongens første avdeling av World Cup sprang var i 1992 – nå 30 år senere – er det fremdeles Oslo som setter det hele i gang.

Fem norske ryttere vil stå på startlisten i denne klassen: Marie Valdar Longem, Victoria Gulliksen, Cecilie Hatteland, Marit Skollerud og Geir Gulliksen – så langt ser det ut som om det er hestene Echo de Virton, Equine America Papa Roach, Missy, Nelson van’t Roosakker og Equine America Grandino H som blir makkerne til de respektive rytterne.

Det er et stjernespekket startfelt disse fire skal ut i – to tidligere mestere og fem av rankingens topp 10 ryttere har meldt sin ankomst, deriblant nummer én – svenske Henrik von Eckermann.

Det er de syv beste resultatene i World Cup-kvalifiseringene som teller for hver rytter, og topp 18 får muligheten til å ri finalen i USA i april 2023. Å sikre seg gode poeng tidlig i sesongen er alltid en fordel, og det sammen med de gode fasilitetene som Kingsland Oslo Horse Show byr på er viktige årsaker til at så mange stjerneryttere velger å begynne sesongen i Oslo.

Blant de øvrige topprytterne er Harrie Smolders (NED), Maikel van der Vleuten (NED), Marlon Zanotelli (BRA) og Kevin Staut (FRA) – alle disse er på topp ti av verdensrankingen. Andre utenlandske stjerneryttere som kommer er Jens Fredricson, Daniel Deusser og Steve Guerdat.

Arrangørens hjemmeside

Victoria Gulliksen/Equine America Papa Roach. (Foto: NRYF)
Cecilie Hatteland/Missy. (Foto: NRYF)
Marit Haarr Skollerud/Nelson van't Roosakker. (Foto: NRYF)
Geir Gulliksen/Equine America Grandino H. (Foto: NRYF)