Det største jeg har opplevd
Etter seks runder ute på den grønne gressmatten på Flyinge Kungsgård med kun én bom i bakken for Mikkel Fredin Nilsen og Attyrory Warrior under Nordisk Baltisk Mesterskap gikk han helt til topps. Ekvipasjen fra Kragerø ble med det aller, aller best av alle de 24 ekvipasjene som i år dannet startfeltet i klassen for ponni kategori 1. - Det største jeg har opplevd, fastslår den nybakte mesteren.
I dag skulle rytterne ut i den avgjørende finalen, oppgaven lød på to runder over 1,25 m høye hinder. Av det opprinnelige feltet på 24 startende var det i dag 17 som stilte til start. Fra den norske leiren hadde Mikkel følge av Josephine Heldal Haukeland, Linnea Ovidia Aamodt Fossnes og Julie Årebrot Skai.
Dette er det største jeg har opplevd
Duoen fra Kragerø Rideklubb lå i tet frem mot den avgjørende finalen, men fikk en bom ned i andre runde i dag. Dermed måtte han ut i omhopping mot to godt skodde dansker. Den utfordringen løste han til sin fordel, og det ble gull.
Mikkel har vært med på store ting før, og vunnet mye også. Da han vant Mariero Pony Trophy i fjor, var han klar på at den seieren var den største han hadde opplevd.
Men nå overgår gullet på Flyinge dette.
– Ja, dette er det største jeg har opplevd, fastslår den unge rytteren.
Mikkel og hans herlige ponni Attyrory Warrior har vært overbevisende under mesterskapet helt fra start. Hans flekkete ponni har et krigersk navn, men det er ingen grunn til å dra noen lignelse om at den har levd opp til sitt navn. Duoen Mikkel og Warrior har nemlig på ingen måte kriget seg til de flotte resultatene. De har tvert imot løst alle oppgavene fullstendig profesjonelt og dyktig hele veien, i full harmoni sammen, og det har bare sett enkelt ut.
Men Mikkel selv, han påpeker at gull var alt annet enn forventet:
-Jeg har aldri ridd Nordisk før, så dette hadde jeg ikke ventet meg!
-Velfortjent, sier landslagsleder Solveig Fotland Newermann om gullet. - Mikkel har ridd fantastisk bra gjennom hele mesterskapet! Han er alltid smilende og positiv, han er en super lagkamerat! Vi er veldig stolt over det han presterte her, han var kald i hodet og viste at han leverer når det virkelig gjelder!
Jeg har aldri ridd Nordisk før, så dette hadde jeg ikke ventet meg!
Mikkel Fredin Nilsen
Nordisk mester
Kjente ikke på noen nerver
Han fortsetter beskjedent:
-Det var absolutt vanskelige baner, men det gikk bra – alt stemte. Vi var borti noen bommer, så litt flaks har vi hatt. Men ponnien og jeg, vi har en veldig god kjemi, vi forstår hverandre godt. Og han synes det er så gøy, han bare vil over, vil ikke rive!
Den ferske mesteren lå i tet inn mot finalen, men var kald og rolig likevel.
-Jeg lå i tet, men kjente ikke noe press. Jeg var eneste med null til siste klasse, så ble det et riv og omhopping, men jeg ble ikke nervøs for det – bare mamma og trenerne mine var det, smiler Mikkel.
Trenerduoen bak Mikkel er Trond og Helle Clemmetsen. – Uten de to hadde det ikke gått, sier rytteren. - Trond er med overalt, jeg får en helt fantastisk oppfølging – jeg er utrolig takknemlig for det! Og alle sammen her, jeg har fått så god støtte fra alle rundt!
Jeg lå i tet, men kjente ikke noe press.
Mikkel Fredin Nilsen
Nordisk mester
Det ligger mye bak suksessen - deriblant god planlegging
Det ligger mye bak Mikkels gode prestasjon i Nordisk. God planlegging er en vesentlig del av det – god planlegging der det sentrale er å matche ponnien best mulig; ikke gjøre for mye, men akkurat passe.
I fjor sommer var Mikkel og Attyrory Warrior en av de norske ekvipasjene til EM, der han var med på å ta bronse. Allerede da hadde han en plan for sesongen 2022.
-Vi ble tatt ut til å ri A-finalen i EM, men den sto jeg over. Vi ble også tatt ut til å ri World Cup i Mechelen til jul, men det sa vi nei til - dette gjorde vi for å spare ham, tenke på sesongen 2022 i stedet for. Denne sesongen har vi ikke ridd noen store klasser, de to gangene han har gått høyt i år, det har vært i Nations Cup – han har ikke gått både Grand Prix og Nations Cup. Han kan jo hoppe, så det handler om å legge opp alt sammen slik at han holder seg frisk og glad og klar for å prestere når det gjelder, sier Mikkel.
Dansk – og mer norsk
Nest best i mesterskapet ble danske Olivia Dresler/Jasmines Holly (Weststar Sunny) med åtte feil totalt. Bronsen gikk også til Danmark, ved Laura Sargent/Foxtown Elderberry med 12 feilpoeng totalt.
For de øvrig norske deltagerne ble det delt 10. plass til Josephine Marie Heldal Haukeland/Søndervangs Colorado og Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/Touchy Subject. Julie Årebrot Skai/Shannon’s Joy (Shannon Prince/Mac Owen) ble nummer 14 totalt.
Finalen for ponni kategori II
For ponni kategori II nådde ingen norske ekvipasjer opp til medaljeplass etter den individuelle finalen i 1,15 m i dag. Olivia Borge Malmo/Obama Søblink hadde en god dag med en null og en fire-feilsrunde, men hadde med seg litt for mange feilpoeng i bagasjen for topplassering totalt og endte som en god nummer åtte. Det ville seg ikke helt for de øvrige norske ekvipasjene denne dagen, fasit ble en delt niendeplass med flere andre ryttere på Lilly Hiller/F.H. Contador, Sofie Eriksen/Lodestar van’t Rechthof og Lisa Kellis Wetteland Mpaza/Chamsiin.