Alex er på banen igjen

I et år har spranghesten Alex hygget seg på beite sammen med Cecilie Hattelands avlshopper ved Abenhof Farm i Nederland, en skade hadde satt ham ut av spill. Men i vinter, med en friskmeldt hest som elsker trening og stevner – da tok Cecilie valget: Alex fikk bli med på lasset til Vejer de la Frontera og Sunshine Tour. Lørdag kvitterte han for det med å gå helt til topps i en 1,40 m klassen.

Etter et år på beite med avlshoppene er Alex tilbake på sprangbanen igjen - og lørdag hoppen han inn til seier i Sunshine Tour med sin rytter gjennom åtte år, Cecilie Hatteland. Her hygger Alex seg sammen med 21 år gamle Candyfloss, som Cecilie har hatt siden hoppen var 6 år. (Foto: Privat)
av
Rebecca Ballestad-Mender

– Endelig, hvis du spør Alex, ler Cecilie om sin nå 17 år gamle partner på sprangbanen.

Seieren satt lørdag i CSI2* Small Tour 1,40 m, der Alex han fløy over hinderne under den spanske solen. To feilfrie runder satt som et skudd, og seieren var sikret med nesten to sekunders margin i omhoppingen – mot sveitsiske Martin Fuchs/Diva van het Cauterhof Z e. Dieu Merci van T & L/Nagano.

Et år med hoppene

Cecilie har hatt vallaken e. Ocklund/Landjunker i åtte år nå – åtte år med mange gode resultater.

Alex har gjennom årene vært en premieplukker sammen med Cecilie. (Arkivfoto: Louie Wouters)

I november 2020 ble det imidlertid et stopp på stevnebanen grunnen en skade Alex pådro seg.

-Det førte til en pause for Alex’ del, og den har han i stor grad brukt til å gå på beite sammen med avlshoppene våre på avlsgården vår, som ligger kort vei fra sportsstallen vår ved Abenhof Farm, forteller Cecilie.

Alex hadde det så absolutt fint der på beite med hoppene, men etter en lang pause fra ridning, syntes Cecilies veterinær likevel at det var grunn til å skanne skaden i høst. Og den scanningen talte sitt tydelige språk.

-Det var en «clean scan», så vi bestemte oss for å sette ham i gang igjen. Han har en sånn utrolig arbeidslyst, han trives så godt med å være i trening – og trives på stevner, sier Cecilie om 17-åringen.

Passer på

Opptreningen har gått fint, formen er inne. Det tas nøye hensyn til rett belastning – hoppe kan han jo, så den type trening trengs det mindre av.

-Før vi kom til Spania, har vi hoppet cirka seks ganger. Vel fremme i Spania viste han på alle mulige måter at han syntes det var toppen å være med i gamet igjen, han hopper og spretter rundt på oppvarmingen er som en vill unghest, ler rytteren.

Kongen er med

-Det er utrolig hyggelig å ha ham med igjen, vi gleder oss over et lite «comeback» på overtid sammen – han er i storform. Jeg er helt sikkert på at spør du Alex, så synes han dette er toppen etter et år på beite som han egentlig sånn innerst inne syntes var litt kjedelig, smiler Cecilie.

Cecilie har med seg adskillige hester til Sunshine Tour, yngre salgshester som skal få erfaring og vise seg frem – og de har fått med seg kongen på stallen på den reisen.

- Han har fått bli med for å ha det gøy sammen med resten av våre salgshester, og det ser ut som om han stortrives med å endelig få lov til å være med på stevne igjen!

En fin tid på beite til tross - Alex stortrives med å få være med på tur ut til sprangbanene igjen. (Foto: Privat)

Cecilie gikk også til topps i søndagens CSI2* 1,30 m, da med Citoloma Z e. Calvaro Z/Tygo. I søndagens 1,45 m Grand Prix ble hun også plassert – med Izonwino e. Charisma/Regilio ble hun nummer ni i klassen.

Ny stevneuke i Vejer de la Frontera går i gang torsdag 27. januar.