Bixie barnearrangement

Bixie er et rekrutteringskonsept til hestesporten. Det er for barn i alderen 3-10 år, og er ment som en morsom introduksjon til hestesporten. I Bixie er fokuset å ha det gøy med hesten.

Bixie består av 3 ulike aktiviteter:

• Dressur (ryttertest med innslag av kjegler om bommer)
• Sprang (en lav hinderbane)
• Hinderløype (ulike øvelser som slalåm, ri opp en bakke, ri inn i en firkant av bommer osv.)

Klubben må selv vurdere om de skal kreve medlemskap i klubben ved deltagelse. Alternativt kan det være differensiert pris for medlemmer eller at man krever medlemskap hvis man ønsker å delta mer enn 2 ganger.

Hesten må ha hestepass og gyldige vaksiner etter NRYFs reglement for å kunne delta.

Barna blir delt inn etter alder, slik at nivået på aktiviteten passer barnets alder.

1: 3-5 år
2: 6-8 år
3: 9-10 år

Arrangementet kan settes opp slik at barna deltar med egen ponni/hest, som en aktivitet på rideskoler hvor man kan låne/leie ponni/hest eller som en kombinasjon av både rideskoleryttere og privatryttere. Rytter kan også ha leier, dette er anbefalt for de yngste deltagerne. Det kan selvfølgelig også gjennomføres med kjepphest.

Rytter må ha hjelm, sikkerhetsvest og egnet skotøy. De ulike aktivitetene kan gjennomføre med eller uten kostyme. Mange barn synes det er gøy å kle ut seg og hesten, derfor kan det settes opp som valgfritt eller egne kostyme aktiviteter.

Barna mottar en protokoll per aktivitet med bevis på at de har deltatt på gjennomført Bixie arrangement.

Deltagerne rangeres ikke, og alle mottar en Bixie deltagerrosett (kan kjøpes på idrettsbutikken.no). Det er lov til å dele ut enkle deltagerpremier, men premien skal være lik i innhold/verdi for alle.

Arrangøren kan velge om man ønsker å tilby alle 3 aktivitetene eller bare 1 eller 2.

Aktivitetene:

Dressur:

Det er 2 ulike programmer med utgangspunkt i ryttertester. Inneholder elementer med kjegler og bommer (se program for hvor disse skal settes/legges ut).

Sprang:

1: bom på bakken

2: enkle hinder på max. 20 cm.

3: enkle hinder på max. 40 cm.

Det er bra å legge inn andre elementer som f.eks slalåm rundt kjegler. Hinderløype: Her setter man sammen ulike elementer etter hva man har av utstyr. Man kan plukke fra forslagbanken og sette sammen elementene til en løype. Elementene har ulik vanskelighetsgrad som kan egne seg for ulike aldre.

Det benyttes samme protokoll for alle aktivitetene. Barn som deltar i flere aktiviteter så får én protokoll per aktivitet.

Leier:

Leiers oppgave er å ivareta sikkerheten. Det er rytteren selv som skal styre hesten og ha kontroll på rideveien.

Dommer:

Dommer skal være en egnet person fra egen klubb. Det kan være en trener, ridelærer, dommer eller annet hestekyndig menneske.