Utbrudd av EHV-1 ved to stevner i Europa

FEI meddeler at det er påvist smitte av EHV-1 ved to internasjonale sprangstevner i Europa. Det gjelder Lier i Belgia og Mediterranean Equestrian Tour i Oliva, Spania. Situasjonen meddeles å være under kontroll.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

Konstatert smitte hos fire hester i Oliva har medført avlysning av Spring Met II. Samtlige hester som har vært på stevneplassen fra 7. februar og til 22. februar er blokkert i FEIs database. Det innebærer at disse ikke kan komme til start i en karanteperiode som for de fleste er 21 dager. 82 hester er pålagt å bli på stevneplassen i minst en uke og gå gjennom et testregime som følge av oppstalling i samme teltstall som de fire med påvist smitte. FEI melder at situasjonen er under kontroll, at ingen av hestene viser nevrologiske symptomer og at alle tiltak i henhold til FEIs protokoll er iverksatt.

Flere norske ryttere har vært til start i Oliva, men NRYF har ikke fått noen beskjed om at noen norske er direkte berørt.

Ved Lier i Belgia er det påvist smitte i ett tilfelle. Også her meddeler FEI at alle tiltak er gjennomført. Det var ingen norske deltagere ved dette stevnet.

FEI informerer jevnlig nasjonale forbund, herunder Norges Rytterforbund, som agerer ut fra FEIs retningslinjer.

NRYF oppfordrer alle ryttere til å være nøye med alle forholdsregler, følge FEIs smittevernregler samt at man også i forkant av en eventuell reise undersøker om det er noen nasjonale regler i ulike land langs reiseruten som kan få betydning for den enkelte.

Se samleside vedrørende smittevern her

Relaterte artikler