Hva er voltige?

Voltige er turn til musikk på hesteryggen. I voltige konkurreres det i individuell eller team. En individuell ekvipasje består av en hest, en longør og en voltigør. For et team består en ekvipasje av en hest, en longør og fire eller seks voltigører.


Konkurrere i Voltige

I voltige kan man konkurrere i to forskjellige typer konkurranser; i team eller individuelt. Begge typer består av en del obligatorisk og en del kür.
Hvert land har sitt eget reglement med ulike klasser som er tilpasset forholdene i eget land.

Voltigørens antrekk er en enkel, ettersittende turndrakt og voltigesko/turnsko. I lagkonkurranser bør hele laget ha like drakter. Longøren har ikke på seg turndrakt, men et antrekk som skal stå i stil med hesten. Hjelm og sikkerhetsvest er ikke påbudt i konkurranser.

Prøv Voltige

Hvordan begynner man og hva slags utstyr trenger man? Hvordan trenes voltigehesten og hva er egentlig kür? Filmen gjennomgår de ulike øvelsene og programmene, og viser nyttige treningstips og konkurransetips. Filmen er et must for deg som er nysgjerrig på voltige, enten du vil være utøver, trener eller longør.

NB! Vi gjør oppmerksom på at de ulike konkurranseprogrammene endres noe fra år til år, så man må sjekke hvilke øvelser som gjelder til enhver tid.