Hva er Mounted Games?

Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i høy fart og med stor presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Konkurransene ris som stafett hvor flere lag rir mot hverandre og spenningen ikke er over før siste rytter er i mål. Gjør de feil må rytterne rette opp disse for å få godkjent racet. Det er moro for deltagerne og fantastisk underholdende for publikum.

 • Krav i Mounted Games

  Det stilles generelle krav til rideferdigheter, og rytterne utvikler en imponerende motorikk og koordinasjonsevne. Konkurransene preges av disiplin og høy spenning. I det lagkonkurranser er fremtredende utvikles lagånd og evnen til samarbeid mellom ryttere på ulike nivåer.

 • Miljøet i Mounted Games

  Mounted Games miljøet er veldig sosialt og hyggelig, på konkurransene er stemningen alltid god mellom konkurrerende lag. Mounted Games i Norge har tett samarbeid med flere land, norske ryttere er ofte å se konkurransebanen i Sverige og Danmark. Det er også vanlig å reise på ”utveksling” til Storbritannia for å utvikle seg som rytter.

 • Historie

  Mounted Games har sin opprinnelse i England og ble startet opp sammen med H.K.H. Prins Philip. Prinsen etterlyste en konkurranseform som ikke krevde kostbare ponnier og utstyr. Under Horse of the Year Show i 1957 ble de første konkurranser gjennomført ved Harringay Arena. The Prince Phillip Cup ble en umiddelbar suksess.

  The Mounted Games Association of Great Britain var den første nasjonale organisasjonen og ble grunnlagt av Norman Patrick 21. januar 1984. Siden den gang har sporten spredd seg til 4 kontinenter.

  Mounted Games kom til Norge i 1999. Grenen ble en del av Norges Rytterforbund i 2012. Hvert år arrangeres det Norgesmesterskap i lag, par og individuelt. De siste årene har lag fra Oppland, Østfold, Vestfold, Akershus og Oslo kjempet om mesterskapstitlene.

 • Landslag

  Hver vår tas det ut et open og et junior landslag av landslagstrenerne for å representere Norge på de nordiske mesterskapene, samt EM og VM. Mesterskapene arrangeres av den internasjonale organisasjonen. Norges landslag har deltatt i slike konkurranser fra New Zealand i øst til USA i vest. I øyeblikket ligger de blant topp 10 i verden.

 • Det Internasjonale Mounted Games Forbundet

  International Mounted Games Association (IMGA) er det internasjonale forbundet for Mounted Games. Mounted Games i Norge fulgte lenge de intenasjonale reglene, men fikk i 2018 utviklet et norskt reglement beskrevet i KR som følges på alle norske stevner. På mesterskap som VM og EM er det IMGA-reglementet som gjelder.

  IMGAs hjemmeside finner du informasjon om internasjonale mesterskap, regler, resultater etc. Resultater for nasjonale og internasjonale konkurranser ligger på www.gamespro.org.