Grener

BEST Cup

“Full fokus på ferdigheter”

Ferdighetsbedømmelsen har som formål å fremme balansert, effektiv og sikker ridning i terrenget. Bedømmelsen skal legge vekt på de nødvendige basisferdigheter som kreves for sikker ridning i terrenget. Selve terrengdelen bedømmes med fokus på rytterens ferdigheter og evne til å ri hesten balansert, effektivt, sikkert og med følelse for rett hjelpgivning/innvirkning til riktig tid.

BEST Cup gjennomføres i klasse debutant ponni og 80 cm hest.  Klassene vil bli premiert på vanlig måte, men den rytteren med flest ferdighetspoeng etter terrengdelen premieres i tillegg (vinnersløyfe og sjabrak).

Cupen gjennomføres på fem utvalgte stevner med ferdighetsbedømming, og de tre beste resultat teller for totalplasseringen i cupen.

De tre beste ryttere i respektive klasser, debutant ponni og 80 cm hest, vil bli premiert i selve cupen (kr 3 000, kr 2 000, kr 1 000, pluss sløyfer og vinnerdekken).

Dette er en cup for å fremme gode rideferdigheter, og det er dermed rytteren som samler poeng uavhengig om han eller hun deltar med ulike/flere hester gjennom sesongen.

Du kan lese mer om cupen her

Bedømmelses-skjema til bruk for terrengdelen finner du her

BEST Cup arrangeres på følgende stevner i 2019:
(med forbehold om endringer)

 Dato  Arrangør
30. mai Skedsmo rideklubb (Sørum)
9. juni Tomter rideklubb
16. juni Starum hestesportsklubb
25. august Tomter rideklubb
22. september Konglungen rideklubb (finale)

Resultatoversikten finner du her

Grener

X