BEST Cup

Ferdighetsbedømmelsen har til formål å fremme balansert, effektiv og sikker ridning i terrenget. Bedømmelsen skal legge vekt på de nødvendige basisferdigheter som kreves for sikker ridning i terrenget. Selve terrengdelen bedømmes med fokus på rytterens ferdigheter og evne til å ri hesten balansert, effektivt, sikkert og med følelse for rett hjelpgivning/innvirkning til riktig tid.

Quote
Full fokus på ferdigheter

BEST Cup gjennomføres i klasse P80 og H80 der rytteren samler ferdighetspoeng. Dette er en cup for å fremme gode rideferdigheter, og det er dermed rytteren som samler poeng uavhengig av om han eller hun deltar med ulike/flere hester gjennom sesongen. Dersom en rytter deltar med flere hester i en klasse, vil det være beste oppnådde poengsum som teller med i sammendraget.

Det arrangeres fem stevner med ferdighetsbedømming i løpet av sesongen. Rytter må delta på minimum to av stevnene for å telle med sammenlagt. De tre beste resultatene teller for totalplasseringen i cupen.

Klassen vil bli premiert på vanlig måte, men den rytteren med flest ferdighetspoeng etter terrengdelen, premieres i tillegg. (Vinnersløyfe og sjabrak).

De tre beste ryttere i respektive klasser – P80 og H80 – vil bli premiert i selve cupen med en pengepremie (kr 3 000, kr 2 000, kr 1 000), samt med sløyfer og vinnerdekken.

BEST Cup 2022 er sponset av

Cupen arrangeres på følgende stevner (m/ forbehold om endringer):

DatoArrangørSted
9. aprilArendal og Grimstad rideklubbTerreng: Raet feltrittsbane
26. maiSkedsmo rideklubbSørum Fritidsgård
12. juniTomter rideklubb
19. juniStarum hestesportsklubbNorsk Hestesenter, Starum
23. - 24. juli (finale)Konglungen rideklubb