Tre nye klubber tildelt 40 000 kroner

Tre nye klubber kunne lørdag kveld slippe jubelen løs over et gledelig naturbanefaktum! Marianne Einarsen Broholm fra Agria Dyreforsikring og Kjell Myhre fra Norges Rytterforbund delte ut totalt 120 000 kroner fordelt på Alta Rideklubb, Søndre Nordstrand Rideklubb og Råde og Onsøy Rideklubb. Dette er midler som er øremerket utvikling av en Agria Naturbane.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Første gang det ble det ble delt ut midler øremerket konseptet «Agria Naturbane» var i 2023 – og siden da har flere klubber etablert dette ved sine anlegg. Med denne tildelingen er det blitt skapt et viktig fokus på en del av hesteholdet som har stor betydning for hestevelferden – verdien av variert trening på ulikt underlag.

- Det er en viktig faktor for å skape sterke og sunne hester, og en naturbane er med på å skape sunnere og gladere hester på en naturlig måte, sier Marianne Broholm Einarsen, Business Area Manager Europe, i Agria Dyreforsikring.

-En naturbane er med på å skape sunnere og gladere hester på en naturlig måte, sier Marianne Broholm Einarsen, Business Area Manager Europe, i Agria Dyreforsikring. (Foto: NRYF)

Representanter fra tre glade klubber kunne lørdag kveld under familieshowet i Telenor Arena gå ut på banen og motta det synlige beviset på at de er årets mottagere av midler for å etablere eller oppgradere en Agria Naturbane. Årets tre mottagere er Alta Rideklubb, Søndre Nordstrand Rideklubb og Råde og Onsøy Rideklubb.

Foto: NRYF

-Våre hester gir oss så mye glede, vi har et ansvar for å passe på at de er sunne og friske. Vi er glade for samarbeidet med Agria gjennom #stopphalthet-kampanjen, og håper med Agria Naturbane å bidra til at flere rideklubber tar i bruk mulighetene rundt seg. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, som er verdier vi brenner for, fastslår Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.

Se mer om Agria Naturbane her

Foto: NRYF

Relaterte artikler