Therese Søhol Henriksen med sterk Grand Prix-plassering

Denne søndagen er punktum for den femte uken av tradisjonsrike Andalucía Sunshine Tour satt i Vejer de la Frontera – med fine norske prestasjoner ledet an av en knallgod Therese Søhol Henriksen.

av
Sille Kasin
Therese Søhol Henriksen/ Santos Z/ sprang, NRYF
- Jeg måtte virkelig være på jobb for å sette denne nullrunden, så det kjentes veldig deilig ut å få den, forteller Therese Søhol Henriksen om dagens Grand Prix-plassering med Santos Z. Arkivbilde: NRYF

I CSI4* Medium Tour Grand Prix med hinderhøyde 1.50 m fikk vi oppleve en Therese Søhol Henriksen som virkelig var på hugget med fine Santos Z (Spartacus TN x San Patrignano Cassini) denne helgen. Startlisten i dette som var den ene av helgens to hovedklasser ved firestjernersdelen av stevnet, rommet hele 60 ekvipasjer, og den norske duoens innsats skulle vise seg å holde til en sterk sjetteplass.

-Jeg er veldig fornøyd med Santos Z i dag, og han hoppet kjempefint, stråler Therese i voicemail fra Spania like etter premieutdeling i etterkant av rankingklassen som banebygger Louis Konickx hadde ansvaret for. - Det var en krevende bane i dag, fortsetter hun, og spesielt for Santos, fordi han har en ganske stor galopp, og alle avstandene var superkorte. Så jeg måtte virkelig være på jobb for å sette denne nullrunden, så det kjentes veldig deilig ut å få den.

Etter at mange av gårsdagens klasser bokstavelig talt regnet bort og dermed måtte flyttes på, var heldigvis værgudene mildere denne søndagen.

-Ellers så har vi hatt noen veldig regnfulle dager, så stevnet har jo ikke gått som normalt, forteller Therese. - Men solen har jo tittet frem i dag, så det har kjentes ganske bra ut. Og selve stevneplassen her, den er bare superfin. Her er det masse forskjellige baner å ri på, og hestene lærer utrolig mye. Så ja, vi koser oss her i Spania og skal være her to uker til. Så da håper jeg på enda bedre resultater de neste ukene, og så er det bare å krysse fingrene – og også for været, smiler hun avslutningsvis.

Cirsten Dohrmann endte på sin side som første uplasserte i en CSI4*akkumulatorklasse Small Tour 1.30 m- med full pott poeng, men ikke fullt raskt nok til å blande seg inn i tetstriden med Ovito van De Looise Heide (Hunters Scendro x Kashmir van Schuttershof).

I CSI4* Small Tour 1.40 m over to faser red imidlertid Maria Louise Kingsrød den 12 år gamle KWPN-vallaken Hummer D (Vigo d'Arsouilles x Peter Pan) inn til en fin tolvteplass. Dermed sikret hun dagens andre norske plassering i Vejer de la Frontera.

Resultater:

Relaterte artikler