Ta vare på veterinæren din i dag – og hver dag

I dag er det ikke hvilken som helst dag – det er World Veterinary Day. Å ha et nært samarbeid med en veterinær er viktig for hestevelferden, men samtidig som veterinæren tar seg av din hest har du en oppgave med å ta deg av din veterinær! Søndag kan du bidra til fokus på våre viktige veterinærer ved å delta i markeringen #FlynnsWalkNorway.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Foto: NRYF

Siden år 2000 har den internasjonale foreningen for veterinærer markert den siste lørdagen i april som World Veterinary Day. Denne dagen skal promotere veterinæryrket, og foreningens intensjon er at den siste lørdagen i april skal være en dag for å forbedre velferden for dyr og mennesker, for miljø og matsikkerhet. Hvert år er det et eget tema for dagen, og i år er temaet mangfold, rettferdighet og inkludering innenfor veterinæryrket.

Det er en viktig leveregel å fortelle om de gode opplevelsene og formidle sin takknemlighet! Det kan gjøre en forskjell!


Husk å gi den gode tilbakemeldingen

Vi trenger veterinærene – ikke bare fordi våre dyr trenger deres omsorg og kompetanse, men også fordi veterinærene er en uvurderlig del av teamet rundt en hest, enten man er en hobbyrytter eller sikter mot stjernene.

Året består av 365 dager – og veterinærene er like viktige hver eneste dag!

Samtidig viser tall og forskning at veterinæryrket er tøft. Selvmord er vanligere blant veterinærer enn det er hos andre yrkesgrupper. Et norsk studium fra 2005 viser at veterinærer har den høyeste selvmordsraten

Gjør det til din oppgave å bidra til å endre på dette – i dag på World Veterinary Day og alle de andre 364 dagene i året! Generelt er vi nok flinkere til å si fra når vi er misfornøyde, men ikke så flinke til å gi hyggelige tilbakemeldinger. Det er en viktig leveregel å fortelle om de gode opplevelsene og formidle sin takknemlighet! Det kan gjøre en forskjell!

Det din veterinær gjør for din hest betyr mye - husk å la veterinæren få høre om din takknemlighet! (Foto: NRYF)

Støtt opp om #Flynn’s Walk

Søndag 30. april arrangeres #Flynn’s Walk Norway 2023 ved Sognsvann i Oslo klokken 13.00, og dette kan du finne på Facebook som et eget arrangement. Initiativtaker i Norge er veterinær og forsker Helene Seljenes Dalum, som står bak forskning på norske veterinærers psykiske helse. For tredje gang arrangeres «walk and talk» i samarbeid med australske kolleger og venner – Flynn’s walk er en samling der dyrehelsepersonell og andre samles for å rette oppmerksomheten mot psykisk helse blant dyrepersonell. Det er ikke noe krav at du er veterinær for å være med – dette er åpent for alle – det viktige er å rette oppmerksomheten mot psykisk helse og viktigheten av å snakke sammen.

Flynn var en australsk veterinær som tok sitt eget liv for noen år siden. Organisasjonen og samlingen ble opprettet i hans minne. Du kan lese mer om Flynn’s Walk her.

Dersom du ikke har anledning til å møte opp på Sognsvann, er en annen måte å markere dette viktige temaet på å lage et innlegg fra en tur – gjerne på hesteryggen - i sosiale medier og tagge det med@flynnswalk og #FlynnsWalkNorway.


(Foto: NRYF)

Relaterte artikler