NRYF

Søk om støtte til å lage en Agria Naturbane

Gjennom samarbeidet med Agria Dyreforsikring har vi i år totalt 135 000 kroner til å dele ut til tre rideklubber i tilskudd til å lage en Agria Naturbane!

hest / Norges Rytterforbund
Foto: Agria Dyreforsikring
av
Rebecca Ballestad-Mender

Agria Dyreforsikring og Norges Rytterforbund ønsker å inspirere og legge til rette for at flere rideanlegg bruker naturen rundt seg. Takket være samarbeidet med Agria Dyreforsikring kan vi dele ut totalt 135 000 kroner fordelt på tre heldige rideklubber, øremerket utvikling av en Agria Naturbane.

Alle rideklubber tilsluttet Norges Rytterforbund er velkomne til å søke. Klubbene som mottar støtte vil offentliggjøres under Agria Oslo Horse Show i oktober. Søknadsfrist: 1. september 2024.

Et godt forebyggende verktøy

En naturbane trenger ikke å være komplisert, og såfremt du har fått en godkjenning fra skogs- eller tomteeier kan du starte med å fjerne steiner og grove røtter på et område. Legg naturbanen til et sted med tilstrekkelig flatt underlag og pass på å drenere grunnen godt. Deretter kan du fylle på med for eksempel bark og sagflis, og tilrettelegge med naturelementer. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke naturen til å lage en morsom treningsarena.

– Variert trening på ulikt underlag er en viktig faktor for å skape sterke og sunne hester. Mange staller har naturen tett på, og vi håper at dette kan inspirere til at flere bruker skogsmulighetene rundt seg. En naturbane er med på å skape sunnere og gladere hester på en naturlig måte, og vi håper på mange søkere, sier Marianne Broholm Einarsen, Business Area Manager Europe, i Agria Dyreforsikring.

– Vi er glade for samarbeidet med Agria , og håper med Agria Naturbane å bidra til at flere rideklubber tar i bruk mulighetene rundt seg. Dette handler om helse, holdbarhet og hestevelferd, som er verdier vi brenner for, sier Beate Heieren Hundhammer, generalsekretær i Norges Rytterforbund.

Hva er en naturbane?

En naturbane er enkelt og greit et naturområde tilrettelagt for ridning. Det viktigste er å ha en godkjenning fra skogs- eller tomteeier, og selvfølgelig ta hensyn til fugle- og dyreliv. Legg gjerne naturbanen til et sted med flatt underlag og pass på å drenere grunnen godt. Bruk gjerne bark eller sagflis, og naturelementer som kvister og stubber. Hensikten er å ha en morsom treningsarena som gir glede for både hesten og deg som rytter.

Her finner du en oppskrift på å lage en naturbane.

Relaterte artikler