Sesongåpning ga seier og verdifull erfaring

- Her må man bare ta av seg hatten og bøye seg i støvet for en ungdom med helt spesielt konkurranseinnstinkt og forståelse for sporten, fastslår landslagsleder i kjøring, Linn Støkken. Denne søndagen gikk Adriana Johansen Lund Støen helt til topps sammenlagt i Kronenberg.

av
Sille Kasin
Adriana Johansen Lund Støen/ kjøring/ NRYF
Talentfulle Adriana Johansen Lund Støen kjørte ponnien Frondraig Cardi Bach inn til imponerende sammenlagtseier i Kronenberg denne helgen. Her under den obligatoriske vetsjekken. Foto: Maria Henriksson

De tre norske kuskene og teamene deres på plass under det internasjonale kjørestevnet i Kronenberg i Nederland har avsluttet konkurransene sine denne søndagen med like imponerende innsats som de innledet med på fredag. For allerede i dressuren kunne både junioren Adriana Johansen Lund Støen med ponnien Frondraig Cardi Bach, Jeanet Lund Støen med Penlangrug Black Knight i CAI3* og Maria Henriksson med Marko i CAI2* hver for seg vise til en solid seier, en finfin plassering og et kvalifiserende VM-resultat.

Ungkusken Adriana Johansen Lund Støen som har representert de norske fargene i juniorklassen for enbet ponni sammen med welshponnin sin «Cardi» (Swalesmoor Brennin Aur x Thorneyside The Terminator), har lenge vist seg som et stortalent med blant annet fire strake NM-gull av fire mulige. Og denne søndagen ble dette virkelig bekreftet. For den gjeve sammenlagtseieren, den var faktisk i en klasse for seg.

Imponert landslagsleder

- Adriana vinner juniorklassen helt overbevisende med ekstremt god margin, slår en imponert landslagsleder i kjøring, Linn Støkken Nielsen, fast. – Hun har masse stevneerfaring og også mesterskapserfaring, men ikke på den store europeiske banen. Jeg vet at hun har trent veldig godt i vinter sammen med Maria, men det er noe helt annet å få det til å funke på sesongens første veldig store stevne. Her må man bare ta av seg hatten og bøye seg i støvet for en ungdom med helt spesielt konkurranseinnstinkt og forståelse for sporten. Gratulerer!

- Og også hederlige prestasjoner fra de "gamle", legger hun smilende til og utdyper: - Jeanette med fin kvalifiseringsrunde akkurat som planlagt, og Maria med fremtidshåpet Marko som allerede leverer resultater.

Glad og takknemlig

Adriana selv forteller både om store opplevelser under årets første stevne denne sesongen, men også om en fabelaktig ponni.

- Vi er på vei hjemover nå med masse ny erfaring, for dette er jo tross alt det første ordentlige internasjonale stevnet vårt utenfor Norden. Og ponnien min var bare helt rå i dag! Selv med en lang og hard maraton hvor jeg trodde at Cardi skulle bli veldig sliten, holdt han motet oppe og var fresh i mål. Med en 1. plass i dressur, 2. plass i presisjon og en 1. plass i maraton ble det sammenlagtseier på oss, stråler hun.

På sosiale medier berømmer det unge kjøretalentet også de gode støttespillerne sine. Der forteller hun også litt om plan for sesongen videre.

- Tusen takk for verdens beste grooming, pappa Joakim Lund Støen, og takk også til Leietau.no – Kjøring og Hesteutstyr som stiller opp med vogn og sele. Og Takk også til mamma Jeanette Lund Støen og Maria Henriksson som er verdens beste trenere, og som gjør det mulig at vi får bli med. Nå ser vi frem til Danmark om litt.

Adriana Johansen Lund Støen og pappa Joakim Lund Støen utgjør et fantastisk team på konkurransebanen. Her med Cardi under NM junior 2022. Arkivfoto: NRYF

Viktig bekreftelse

Og Jeanette Lund Støen, hun hadde også all grunn til å være fornøyd med utenlandsturen og årets første stevnestart.

- I dagens presisjon med Knight møtte vi en morsom bane, men det ble én ball ned og dermed en sammenlagt 15. plass på årets første stevne i et ganske så heftig startfelt i CAI3*, forteller hun. - Det beste har vært å kjenne at ting fungerer, selv om vi er litt rustne etter vinteren, så det er greit å komme i gang med sesongen. Nå er det hjem for å lade litt før nytt stevne i Danmark i mai. Og jeg vil passe på å si tusen takk til Pål Doblaug, for han har nemlig troen på oss, og sponser satsningen mot årets VM i Frankrike, smiler hun.

Sesongens første stevne ble en stor opplevelse for både Adriana selv og foreldrene henne. Her er Jeanette og Joakim Lund Støen i full sving under maraton med "Knight". Foto: Wil Smeets

Nyttig erfaring

På vei hjem fra stevneplassen i i hestelastebilen etter innholdsrike og vellykte dager i Nederland bekrefter også Maria Henriksson at gleden i den norske leiren med rette er stor. Og unge Marko, han har virkelig gjort seg verdifull erfaring i CAI2*.

-Nå er vi på vei hjem, ja, bekrefter hun, og jeg selv med Marko etter at han har tatt sin første internasjonale plassering. Vi er veldig fornøyde med tredjeplass, og for at vi klarte å holde oss i toppen, til tross for at jeg kjørte ham stort og forsiktig i maraton.

Den rutinerte kusken og treneren forteller om en krevende forhold under dagens maratonkjøring, og at hun også er både stolt og glad på Adrianas og Jeanettes vegne.

- Dagens maraton hadde flere bløte strekninger og istykkerkjørte hindere. Men planen vår fungerte fint – med en forsiktig start i første hinder, og i det siste hinderet bød hesten på seg selv og var fremover og modig.

Hun smiler.

- Unge Marko har fått massevis av erfaring, og et var deilig å kjenne at han hadde krefter igjen i dag. Og et stort grattis Adriana som vant sammenlagt etter en superseier i dagens maraton, og jeg er også veldig stolt av Jeanette som gjennomførte denne konkurransen helt etter planen og ga Knight en fin start på VM-sesongen, avslutter hun.

Et sammensveiset team er alfa og omega i kjøring. Her er Marko på stallgangen sammen med groomene Johan Herner og Elise Lund Huseby i forkant av fredagens dressur. Foto: Maria Henriksson

Resultater:

Relaterte artikler