God start for de norske kuskene

Tre norske kusker deltar denne helgen i nederlandske Kronenberg – og starten har vært god, med både topplassering og kvalifiserende resultat for Adriana Johansen Lund Støen, Jeanette Lund Støen og Maria Henriksson.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Adriana Johansen Lund Støen/Frondraig Cardi Bach har ganske enkelt begynt det internasjonale stevnet i Kronenberg med seier i juniorklassen. (Arkivfoto: NRYF)

Foran vognen til Adriana Johansen Lund Støen går ponnien Frondraig Cardi Bach, og bedre start på tre delprøver enn disse to hadde i dag er ikke mulig – de toppet resultatlisten i junior pony single 2* ganske så suverent med 50,00 i straff (68,4 %). Med det ble de klart best med en margin på over 7 %.

Maria Henriksson har med seg sin ennå ikke så rutinerte hest Marko til Nederland. Han viste seg fint sist gang de var ute – men hevet listen noen hakk denne gang. Med 54,46 i straff (66 %) ble det en andreplass i dagens dressur i CAI2*.

Jeanette Lund Støen/Penlangrug Black Knight gjør sin sesongstart denne helgen, og er med i startfeltet i CAI3*-klassen. Fasit for innsatsen på dressurbanen ble 63,3 i straff (60,3 %), noe som innebærer et kvalifiserende resultat frem mot VM.

For samtlige tre norske utøvere blir det hviledag fredag, mens det står maraton på programmet lørdag og presisjon søndag.

Start- og resultatlister

FEI World Driving Championships enbet går 19.-22. september ved Haras le Pin i Frankrike.

Relaterte artikler