Populær seier i årets første Champion-kvalifisering

Gjennom helgen er både ponni- og hesteryttere på plass ved Vallermyrene ridesenter under lands- og elitestevnet i sprang i regi av Grenland Ryttersportsklubb. - Og gladeste vinner for dagen, det ble nok vinneren av årets første kvalifisering i populære Champion Cup.

av
Sille Kasin
Cupvinner Champion Grenland april 2024/ sprang/ NRYF
En strålende fornøyd Victoria Ballestad-Mender kapret seieren i årets første Champion-kvalifisering. Foto: NRYF

Denne lørdagen har tre ponniklasser og fem hesteklasser der to av disse var skrevet ut som utdanningsklasser, stått på programmet i Grenland.

Først ut denne lørdagsmorgenen var ponniekvipasjene i sine respektive klasser. Blant de syv toerekvipasjene i LA sikret Vida Skårva fra Sørlandsparken Rideklubb seieren med Meltvedt Mayair Minni, mens Emelie Lindkvist-Fløtten og Kinamara Mystic Lay fra Klæbu Idrettslag tok seg av seieren blant de syv enerekvipasjene til start.

I MB der treerne og toerne var slått sammen, strøk Andrea Alme-Meijers og kat. 2 Vognmandsgårdens Ariel fra Hønefoss og Ringerike Rideklubb av gårde med seieren, mens Drammen Ryttersportsklubbs Josephine Marie Haukeland toppet listene for enerne med BBB Scarlett Lawrence.

I lørdagens høyeste ponniklasse, MA over to faser, trakk deretter Kaja Foss Kjølner fra Jarlsberg og Melsom Rideklubb lengste strå med Sunny’s Heart – som eneste ekvipasje i feltet med dobbel null.

I den første av de to utdanningsklassene rommet startlisten hele 50 ekvipasjer, mens hinderhøyden var 1.10m. Her hoppet 31 av de firbente feilritt, mens 15 av de i alt 25 ekvipasjene til start i den andre utdanningsklassen for dagen, holdt bommene opp i 1.20 m.

For mange var nok sesongens første kvalifiseringsrunde i 1.20 m Champion Cup denne lørdagen helgens store høydepunkt – og med finaledeltakelse under Agria Oslo Horse Shop på Telenor Arena i oktober for de 30 beste sammenlagt etter at de 12 kvalifiseringene er unnagjort, som den virkelig store gulroten. Jarlsberg og Melsom Rideklubbs Victoria Ballestad-Mender leverte dagens raskeste doble nullrunde bak tøylene på sin 13 år gamle vallak Quick Tangelo, og de to sikret dermed seier i sesongens første kvalifisering. Cornelia Rosenfeld fra Follo Hestesportsklubb kunne også slippe jubelen løs etter andreplass med Impression JTL, mens Skogan Rideklubbs Karoline Danielsen Blindheim ble en god tredje med CC Compas. Og startfeltet , det rommet hele 61 ekvipasjer og forteller alene hvor populær denne Champion-cupen er.

-Jeg er veldig fornøyd, og Quick var veldig flink, forteller årets første Champion-vinner, Victoria Ballestad-Mender. – Og det var gøy at det var så mange med i klassen, legger hun smilende til.

Cornelia Rosenfeld red Toulon-sønnen Impression JTL inn til en finfin andreplass i Champion Cup. Foto: NRYF
Dommer Marianne Tveter passer på å berømme Karoline Danielsen Blindheim for god riding og en fin tredjeplass i dagens cup. Foto: NRYF

Lørdag ble avsluttet med 1.30 m sponset av Kingsrød Trading, og her tok Rebekka Lie Hafskjold fra Drammen Ryttersportsklubb en populær seier med Chila. Anja Moen satte deretter et flott punktum for en finfin stevnedag på Vallermyrene gjennom førsteplass med Hermantica i 1.40m – etter å ha blitt nummer to med sin andre hest i 1.30m.

Resultater:

Relaterte artikler