Ny cup for voksne ryttere

-Vi håper å få med flere hobbyryttere på distanseritt, sier Hege Kilen Aasdokken i Sportsutvalg distanse. Målet er at den nye CR-cupen vil friste flere til å prøve å samle mil i salen.

I Clear Round Cup samler man poeng for hver kilometer. (Illustrasjonsfoto: NRYF)
av
Trine Meiningen

Clear Round Cup (CR-cup) distanse er de voksnes variant av Indianercupen. Cupen bygger på distansesportens grunntanke om at “å fullføre er å vinne”, derfor er det lagt stor vekt på å samle poeng sammenlagt. CR-cup distanse finnes på alle distansestevner, da den inngår i ordinære klasser inntil 49 km, med bedømming clear round.

Voksne vil også ha rosetter

-Det er hovedsakelig hobbyryttere, men også allerede aktive ryttere over 17 år som vi håper å få med på flere ritt. De under 17 år har Indianercupen og den er populær, forteller Aasdokken.

CR-cupen kom til både med tanke på rekruttering, og fordi ryttere over 17 år savnet et tilbud som Indianercup.

-De over 17 år var litt misunnelige på indianercupen. De er også glad i rosetter, og heder og ære å strekke seg etter, smiler Aasdokken.

De over 17 år var litt misunnelige på indianercupen


Samler kilometer

Indianercupen har gått med suksess over flere år, mens CR-cupen ble lansert i fjor. Da var det 200 poeng som skulle til for å få en skjorte med logo. En kilometer gir ett poeng, og cupen omfatter klasser fra LD til LC.

-I fjor gjorde utfordringene med pandemien at cupen ble glemt litt. Nå har vi gått ned til 100 poeng som krav for å få skjorte med logo, sier Aasdokken.

I forskjell fra årets ekvipasje, som gjelder hest og rytter, kan rytteren i CR-cupen bruke så mange hester de vil i konkurransene, men de kan ikke samle poeng i klasser med fri fart, kun clear round. Årets CR-cup distanse-vinner er den som samler flest km totalt. Vinneren får en plakett på grenkonferansen.

Mange muligheter

Indianercupen er åpen for barn og unge ut det året de fyller 16 år. En kilometer gir ett poeng. Deltagere får sløyfe for hver godkjent klasse, og ved 150 poeng samlet er premien en jakke. Årets indianer er den med flest kilometer totalt. Også her får vinneren en fin premie på grenkonferansen.

-Jakka er det gromt å få, men i CR-cupen blir det delt ut skjorte. Det er flere ryttere som allerede ligger godt an til å få skjorta, sier Aasdokken. Neste mulighet til å samle poeng er under Vårsleppen i Froland 2. april.

Les mer om CR-cup

Les mer om Indianercup