Nok en rikholdig sprangdag

Denne lørdagen har vi kunne glede oss over fantastisk vær kombinert med mer fin sport under Drammen Spring Tour. I den internasjonale unghestfinalen var det for eksempel mye kvalitet å spore, og i helgens høyeste klasse, CSI2* Gjelsten Holding Grand Prix bød de 20 deltakerne på spenning over 1.45 m. - Og lynraske Anna Kruse, hun sikret seg nok en klasseseier.

av
Sille Kasin
Fredrik Berg Seim/ Quevara van de Vlierbeek/ DST Grand Prix/ sprang/ NRYF
Fredrik Berg Seim og "Bambi" var i storform og sikret seg seieren i CSI2* Gjelsten Holding Grand Prix. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Startfeltet i andrehelgs unghestfinale, CSIYH1* Global Trucks Young Horse Final, rommet både fem - og seksåringer. Klassen hadde felles premiering, men mens hinderhøyden var 1.10 m for yngste årgang, ble bommene løftet til 1.20 m for de eldre artsfrendene. I grunnomgangen var hele 41 fremtidshåp ute og testet sprangformen, og hele 20 av dem også fikk prøve seg i omhopping mot klokken – etter å ha prikket inn null i første runde. Av disse visste i alt halvparten til sist igjen å holde bommene opp da det gjaldt som mest.

Unghestspesialist Ole Kristoffer Meland og den fem år gamle hannoveranerhingsten Ogan (Ogano Sitte x Christian; oppdretter Markus Klindworth, eier Dima As) ble klokket inn med raskeste omhoppingstid og seier, mens Ingrid Sandhei Bjørklund ble nummer to med familiens femåring Opportunity K ( Asca Z x Little Roc;, oppdretter A.Koobs – Vand De Belt, eier Sissel Bjørklund). Seks år gamle Stutteri B’s The Boxer EP som rytter Fredrik Berg Seim eier sammen med Katrine Klekken,hoppet på sinside inn til en god tredjeplass. Inn til premiering som femteplasserte kom også den seks år gamle KWPN-vallaken Naganix (Aganix du Seigneur x Quidam de Revel, oppdretter P.A: Snijders, eier Hanna Myrer Dyngeland) med sin rytter Martine Myhrer Dyngeland, mens danske Mikel Laursen la beslag på fjerdeplass i helgens finale med seks år gamle Loreley 124 (Colore x Coronado 3; oppdretter Henrike Feldhaus, eier Sporthorses V Brdr, Laursen I/S).

I den fem år gamle Ogano Sitte-sønnen Ogam har Ole Kristoffer Meland en riktig spennende hest for fremtiden. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Et annet høydepunkt denne lørdagen kom med finalen i CSI2* Oxer Silver Big Tour. Her møttes 47 ekvipasjer til dyst i 1.30 m – etterfulgt av omhopping for ti av disse. At Anna Kruse med Kari Askevolds Duchesse Nok (Newton de Kreisker x Uffe Korshøjgaard) er vanskelig å tukte når det handler om omhopping på tid, det vet vi fra før. Og også i finalen denne lørdagen skulle duoen vise seg å være aldeles umulig å slå. For ikke bare er den elleve år gamle Selle Français-hoppen naturlig rask. I Anna har hun nemlig også en rytter som ikke gir ved dørene.

Duchesse Nok med Anna Kruse har vist seg som en av de virkelig store premiegrossistene under årets utgave av Drammen Spring Tour. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

- Vi kjenner hverandre ut og inn, for jeg red henne jo inn selv som fireåring, og det er utrolig gøy at seier nummer fire her i Drammen kom med finalen i dag, forteller Anna glad. - Duchesse er den roligste hesten på stallen, men så snart hun kommer ut på banen, blir hun en helt annen hest som alltid gir alt. Etter flere år som rytter i Normandie i Frankrike, har jeg virkelig lært meg å ri på fremoversteg og tør å bli med rundt. Dette er akkurat sånn hun må ris, for skoleringsrunder, det funker virkelig ikke på en hest som henne. -For det har jeg prøvd, legger hun leende til. - Dette er det andre stevnet Duchesse går i år, så nå skal hun hjem og hvile litt, og deretter så får vi legge en plan, avslutter seiersgrossisten Anna Kruse.

Den innholdsrike lørdagen ble avsluttet på hovedarenaen med CSI2* Gjelsten Holding Grand Prix 1.45 m. Belgiske Bart Vonck med team inviterte til en teknisk bane med 12 hindere og 15 sprang, og der 20 ekvipasjer stilte til start. Blant disse gikk seks ekvipasjer videre til omhopping.

Med et kjedelig riv på aller siste suste Johan Gulliksen og Lolita inn til en sterk GrandPrix-plassering som nummer fire. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Lenge så det ut til at kveldens første doble null ville komme med Johan Gulliksen og åtte år gamle Lolita ES (Mosito van het Hellehof x Tornesch). Et riv på aller siste satte imidlertid en stopper for dette, og duoen endte dermed som nummer fire.

Gjennom en helt strøken grunnomgang viste også Therese Søhol Henriksen at hun hadde alvorlige hensikter med Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef x Indorado), men med et kjedelig riv på aller første i omhoppingen, ble fasiten denne lørdagskvelden i stedet en hederlig tredjeplass.

Therese Søhol Henriksen og Iron Maiden måtte se én bom falle, men en rask omhoppingsrunde sikret likevel en vel fortjent tredjeplass i kveldens Grand Prix. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Kveldens første doble null kom til sist med en ytterst fokusert Pål Flam og familiens fine ti år gamle Elvis Ter Putte-datter Omonza D C (Elvis Ter Putte x Landadel), men helt til sist skulle det likevel vise seg å bli Fredrik Berg Seims kveld med en Quevara van de Vlierbeek (Quintus x Omar) i storform. Den 13 år gamle vallaken var ikke i nærheten av å røre en bom og leverte også en rask runde, og dermed hoppet den samkjørte ekvipasjen seg helt til topps i sin første utendørs Grand Prix-klasse for sesongen.

Det levnes liten tvil om at kveldens Grand Prix-seier smakte godt for Fredrik Berg Seim. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF
Pål Hagland Flam har all grunn til å glede seg over en flott Grand Prix-runde og ditto plassering. Foto: Astrid Marie Årdal/ NRYF

Resultater:

Relaterte artikler