Kjøring

Litt om hva eneren på verdensrankingen vil møte i Norge

Australske Boyd Exell er med god margin ranket som nummer én på verdensrankingen for firspannskusker, han topper FEI Driving World Cup ™ Qualification Standings og han topper FEI Driving World Cup ™ standing. Men, han er ikke alene om å være høyt på en ranking når han i februar kommer til Norge for sin første treningssamling i regi av Sportsutvalget kjøring.

hest / Kjøring / Maria Henriksson / Norges Rytterforbund
En av kuskene legende Boyd Exell møter på under treningssamlingen på Aalerud stall i februar vil være Maria Henriksson - som ligger på intet mindre enn syvendeplass på verdensrankingen. (Foto: NRYF)
av
Rebecca Ballestad-Mender

Den første samlingen med den levende legenden på kuskebukken, Boyd Exell, skjer på Aalerud stall i slutten av februar. En av kuskene der blir naturlig nok Maria Henriksson, fra nettopp Aalerud stall. Hun har gjennom sesongen 2023 representert Norge i fem internasjonale klasser med to hester, Jelviro og Marko. På fire stevner sammen med Jelviro (Stuurboord/Patijn – KWPN, oppdretter H. Meyering) har resultatet blitt en seier, en andreplass og to tredjeplasser. Med Marko (Hertog Jan/Waldemar – KWPN, oppdretter T.A van Schip) deltok hun i unghest-VM for 6-åringer, med en femteplass som resultat. Disse resultatene har bidratt til at Maria er inne på topp 10 hest enbet, med 50 blanke poeng er hun nummer syv på rankingen.

kjøring / hest / Maria Henriksson / Norges Rytterforbund
På fire stevner sammen med Jelviro har resultatet blitt en seier, en andreplass og to tredjeplasser. (Foto: NRYF)


På samme liste er det en norsk kusk til inne på topp 20. Nå når 2024-sesongen står for døren, ligger Jeanette Lund Støen på en 17. plass. Dette resultatet har hun kjørt inn på fem internasjonale stevner, sammen med henholdsvis Penlangrug Black Knight (Thorneyside The Terminator/Derwen Railway Express - Welsh sec D, oppdretter Mr. and Mrs. A. W. Abberley) og Frondraig Cardi Bach (Swalesmoor Brenin Aur/Thorneyside the Terminator - Welsh sec B, oppdretter Mrs. C. Davies). Jeanettes aller beste resultat plasseringsmessig kom i svenske Åstorp på selveste 17. mai, der hun og Frondraig Cardi Bach ble nummer to.

jeanette lund støen / hest / kjøring / Norges Rytterforbund
Jeanette Lund Støen er ranket som nummer 17 på verdensrankingen for hest enbet. (Foto: NRYF)

Maria og Jeanette har flere norske kolleger på rankinglistene, kolleger med gode muligheter til å klatre oppover. På rankingen over hest enbet er per 31. desember Wenche Johannessen nummer 48 mens Øivind Mikkelsen er nummer 56. Blant ponni enbet er Øivind ranket som nummer 40, med Simon Lande, Jeanette Lund Støen og Lise Irene Kosmo Gylseth som henholdsvis 44,48 og 65.

hest / kjøring / Øivind Mikkelsen / Norges Rytterforbund
Øivind Mikkelsen/Kranevelds Giovanni. (Foto: NRYF)

Rett og slett en skikkelig god nyhet: Les mer om samarbeidet med Boyd Exell her

Se rankinglistene her

Relaterte artikler