Liselotte Lefdal med dobbelt seiersglede

Med årets andre helg av superpopulære Drammen Spring Tour 2024 kom også godværet tilbake. Denne torsdagen har hele 16 klasser for både ponni og hest blitt tilbakelagt, og dagens premiegrossist, det ble 30 år gamle Liselotte Lefdal.

av
Sille Kasin
Liselotte Lefdal/ sprang/ NRYF
En glad dobbeltvinner på Gjelsten Arena denne torsdagen - Liselotte Lefdal med seks år gamle Until Davidshof Z . Foto: Rebecca Ballestad-Mender/ NRYF

Som vanlig på de store utendørsstevnene i Drammen hoppes det parallelt på to baner – denne gangen ved hjelp av belgiske Bart Vonck assistert av den svenske norgesvennen Unni Gustafsson, og vår egen internasjonale banebygger Anders Hafskjold med blant annet god hjelp av internasjonale dommerkolega Ole Stokke.

Gjennom denne lange åpningsdagen av uke to fikk vi oppleve både god stemning og mye fin riding, og med 30 år gamle Liselotte Lefdal som den store premiegrossisten. For velridende Liselotte, hun kapret både nemlig første- og andreplass i den internasjonale unghestklassen med de to seks år gamle hoppene sine, Until Davidshof Z (Untouchable 27 x Cartier van de Heffinck) og Sabina V/H Laageind (Ducati Van Schuttershof x Enrico V/D Withoeve, oppdretter Christ Schalk).

- Dette var veldig, veldig gøy, og jeg er både glad og skikkelig stolt av hestene mine, smiler Liselotte etter dagens storeslem på unghest. – Og enda godt at Amalie (Steen Hegre som gjorde rent bord under unghestklassene for fem- og seksåringer første helg) har reist hjem, fortsetter hun leende, og hinter til en virkelig god venninne gjennom mange, mange år i ryttermiljøet. – Hjemme har jeg egentlig ikke trent på å ri fort, men denne helgen red jeg jo likevel noe raskere enn under den forrige, forklarer Liselotte. - Jeg så jo Amalie ri forrige helg, og ble skikkelig motivert til å prøve å gjøre det samme.

Selv er også Liselotte Lefdal nær sagt født og oppvokst på hesteryggen. Hun driver nå rideskole i Moss ved siden av selv å konkurrere.

- Vi har et fint team hjemme ved Liselottte Lefdals Rideskole på Nore Ødegården i Moss som holder hjulene i gang mens jeg er her i Drammen og rir stevner, forteller hun. – Og det er fullt kjør denne helligdagen der hjemme, kan jeg love - med fullt opp av drop-in timer i rideskolen i hele dag. Vi i teamet har en gruppechat, og der har det virkelig vært full jubel etter rundene mine her i dag. Jeg er skikkelig takknemlig og hadde aldri kunnet være her og ha fått dette til uten at jeg hadde hatt dem i ryggen, smiler hun varmt.

Den alltid like sympatiske 30-åringen som har hatt rideskolen sin i Moss som arbeidsplass og livsinnhold de fem seneste årene, tar en kjapp tid på oppslagsbildet av seg selv og fortsetter:

- Det har vært ekstra gøy at hele familien har kunnet være her i dag og har fått opplevd dette sammen med meg. For meg ligger det nok litt i genene å drive rideskole – ved siden av å ri selv, for det erjeg jo vokst opp med. Mimi – bestemoren min- var her i forrige uke for å se meg konkurrere under første helg og fortalte at hun ble skikkelig redd da hun så meg som baby ligge på et bittelite teppe med hestene gående rundt meg. Hun var bare redd, så ja, det er nok riktig å si at jeg er født og oppvokst med hest, ler hun. – Nå håper jeg bare at hestene mine holder seg i form videre, og at jeg blir tatt ut til å ri unghestklassene under Falsterbo Horse Show senere i sommer. Det hadde vært skikkelig stort – bokstavelig talt, avslutter dagens dobbeltvinner i CSIYH1*smilende.

I morgen, fredag, står en rekke nye klasser både for ponni og hest på programmet. - Og aller mest spennende - og da kanskje ikke minst for utøverne selv og deres respektive lagledere - blir nasjonshoppingene for utøvere i aldersbestemte klasser. Her stiller Norge lag både for ponni, children og juniorer, men må se det spennende Young Rider-oppgjøret fra sidelinjen, da vi denne gangen ikke har ekvipasjer nok til å stille lag.

Beste plasserte norske ekvipasjer under DST – torsdag, uke 2:

Gjelsten Arena 1:

CSI2* Silver Small Tour 1.15 m: IdaTørresdal/ Cancellara (1)

CSI2* Gjelsten Holding Gold Big Tour 1.40 m: Therese Søhol Henriksen/ Iron Maiden (3)

CSIO Children Small Tour: Bertine Hagen Berentsen/ Avanti Undercover W (2)

Pony Cat. 2 Global Trucks Big Tour 1.10m: Sofie Bjerkan Knoff/ Keegan’s Duffy, Tønsberg og Omegn Rideklubb (1)

CSIOP Global Trucks Ponies Big Tour 1.20 m: Linnea Ovidia Aamodt Fossnes/ Touchy Subject (6)

CSIOI Junior Big Tour 1.30 m: Martine Berheim Skaar/ Dion (2)

CSIOY Young Rider Big Tour 1.40 m: VictoriaCeline Dalen/ Catoo Bidu (13)

Gjelsten Arena 2:

Pony Cat. 2 Small Tour 0.90m: Linnèa Paulsen/ Hummels Hakuna Matata, Drammen og Omegn Rideklubb (1)

CSIOP Ponies Small Tour 1.00m: Alva Sjøkvist Krohn/ Quantum Abenaki (1)

Pony Cat. 2 Medium Tour 1.00 m: Sophia Hennie Andersen/ Larchill Clover Diamond, BorgeRideklubb (1)

CSIOP Ponies Medium Tour 1.10 m: Josephine Marie Haukeland/ Bbb Scarlett Lawrence (2)

CSIOJ Junior Small Tour 1.25 m: Emma Tallulah Behn/ Fetoucha (1)

CSIOY Young Rider Small Tour 1.30 m: Mathea Omberg Christiansen/ Akd Eclipse (5)

CSIYH1* Global Trucks Young Horse 5 & 6 Years Old 1.05 m/1.15 m: Liselotte Lefdal/ Until Davidshof Z (1)

CSI2* Oxer Silver Big Tour 1.25 m: Selma Virik Moldestad/ Wonderful S (1)

CSI2* Hööks Gold Small Tour 1.30 m: Rikke Budsberg/ Pandoure Vdm (1)

Komplette resultater:

Relaterte artikler