Indre Haugaland Ryttersportsklubb med distanseritt til inntekt for sykehusklovnene

Når det bobler over med ideer og engasjement, da kan ting som Klovnerittet bli resultatet. Søndag braker det løs ved Haugaland Hestesport Arena, med masse distanseglede til alle. Klovnerittet arrangeres til inntekt for Sykehusklovnene og en anseelig sum er allerede samlet inn – i tillegg ligger det an til rekorddeltagelse - og på startlistene finner man både ordførerkandidatene i Tysvær og sprangrytter Åge Dagfinn Eide Askeland.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Alt overskudd fra søndagens distanseritt "Klovnerittet" i regi av Indre Haugaland Ryttersportsklubb går til Sykehusklovnene. (Foto: Bjørg Hexeberg)

På Haugaland Hestesport Arena er det «never a dull moment». Sist helg var det landsstevne sprang, denne helgen er det det distanse som gjelder. Rekken av ritt i Norge med kreative navn får nå et nytt hjertevarmende bredde-tilskudd med «Klovnerittet» i regi av Indre Haugaland Ryttersportsklubb.

Et hjertevarmt ritt

-Dette er første gang vi arrangerer «Klovnerittet», men vi håper det kan bli et fast arrangement, det har i hvert fall fått stor oppmerksomhet og er veldig populært, sier Ellen Annette Eidsvåg, stevneleder og leder i Indre Haugaland Ryttersportsklubb – og for øvrig fersk norgesmester.

Om hun ble kald under NM-klassen under «Marerittet» for noen uker siden, så har arbeidet med Klovnerittet definitivt gitt varmen tilbake. Responsen på arrangementet er stort, både fra sponsorer, bidragsytere og deltagere i rittet der alt overskudd skal gå til Sykehusklovnene.

- Vi velger å støtte Sykehusklovnene da alle som har hatt barn på sykehuset vet hvordan de er med på å ikke bare lyse opp hverdagen, men også sørge for at ubehagelige øyeblikk døyves og går mer som en lek, forteller stevnelederen.

Det har kommet inn donasjoner i form av pengegaver, mange bedrifter har bidratt med støtte og effekter og loddsalget går varmt – over 30 000 kroner er allerede samlet inn.

Vår ferske norgesmester for senior, Ellen Annette Eidsvåg, er stevneleder for Klovnerittet: - Det er mange som nå kommer til å starte distanse for første gang – det er veldig gøy, (Arkivfoto: Alf Magne Sjøveian)

Hør intervju med Ellen Anette Eidsvåg lokalradioen Radio2 her

Rekorddeltagelse

I tillegg til at rittet tilgodeser en god sak blir det et rekordstort distanseritt – det ligger an til riktig mye rytterglede: - Det blir over 30 startende i D-stevnet – og det er lenge det har vært 30 startende ved et distanseritt. Inkludert minirytterne så passerer vi nok 50 startende, og det er helt fantastisk. Et ritt som dette får gjerne mest lokal deltagelse, men på søndag kommer det ryttere både fra Sørlandet og fra Bergen, forteller stevnelederen.

Minirittet, der distansen er fra 1 til 5 km, i seg selv vil sette rekord når det gjelder antall deltagere, og mange vil få kjenne på distansegleden for første gang. - Der vi stiller med skolehester og dermed gjør vi dette til et ordentlig lavterskel-tilbud. Det er mange som nå kommer til å starte distanse for første gang – det er veldig gøy, smiler Ellen Annette.

Klubben har gjort et godt forarbeid for deltagerne også – forrige uke arrangerte de en distansetrening der de gikk igjennom hva som skjer på stevnedagen, de tok opp både mønstring og hvor man skal ri. Her kunne man være med enten man hadde med seg hest eller ikke.

Det skjer mye på Haugaland Hestesport Arena og miniritt har de hatt før - men denne gangen vil deltagelsen bli rekordstor. (Foto: Tonje Apalen-Velde)

Både ordførerkandidater og Åge Dagfinn Eide Askeland på startlisten

Noen som imidlertid muligens tråkker over en relativt stor personlig terskel ved å delta på hesteryggen søndag er trolig å finne nettopp blant de startende i minirittet.
Her stiller nemlig ordførerkandidater i Tysvær kommune sporty opp. Om de kjenner sommerfugler i magen i dagene frem mot søndagen, kan de imidlertid berolige seg selv med at de er med i leieklassen.

En deltager som nok klarer seg uten leier, men som har noe begrenset erfaring fra distanseritt er den rutinerte sprangrytteren Åge Dagfinn Eide Askeland. Han er klar for søndagens høyeste klasse – han skal tilbakelegge 22 kilometer på lånt hesterygg. Fullstendig novise er han imidlertid ikke, han har gjort tilsvarende en gang før – for 28 år siden!

Sprangrytter Åge Dagfinn Eide Askeland stiller opp for en god sak - han har ridd distanseritt en gang før - for 28 år siden! (Foto: NRYF)

I tillegg til mange gode resultater over høye hinder, så er Åge Dagfinn kjent i sprangmiljøet som en som er kreativ når det kommer til kostymehoppinger. Nå får han mulighet til å utfolde seg i distanseritt også, for naturlig nok med navnet «Klovnerittet» og Sykehusklovnene som en god sak bak det hele, så oppfordrer arrangøren deltagerne til å kle seg ut. Temaet er da selvsagt klovn, og selvsagt blir det kåring av beste kostyme.

-Veldig kjekt når så mange hiver seg med for å støtte, enten med penger direkte, premier til lodd, kjøp av lodd eller ved å starte stevnet – vi gleder oss, smiler Ellen Annette.

Se mer om Klovnerittet her

Lurer du på hva Miniritt er? Da bør du klikke deg inn her!