Historisk tildeling

Gjøvik Rideklubb er blitt valgt som arrangør av VM Lag i Mounted Games i 2026.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Hest ponni Mounted Games
Bare å glede seg til 2026 og VM lag Mounted Games på GRK Arena hos Gjøvik Rideklubb! (Foto: Amanda Jacobsen)

I 2022 møttes de for første gang; Stian Hennie fra NRYFs sportsutvalg Mounted Games, og Eddie Strandengen fra Gjøvik Rideklubb og GRK Arena. De skulle planlegge NM i Mounted Games for 2022. Det ble et vellykket samarbeid, og året etter ble også nordisk individuelt arrangert på GRK Arena. Etter to gode mesterskap på rappen var de begge enige om at de ønsket å arrangere noe mer og større. Sammen satte sportsutvalg Mounted Games og Gjøvik Rideklubb seg et «hårete» mål: De ville arrangere VM i Mounted Games.

På søndag ble dette en realitet! Da ble VM lag i Mounted Games tildelt Norge og Gjøvik Rideklubb. Mesterskapet arrangeres på GRK Arena inne på Biri Travbane.

-Dette er historisk! Det har så vidt vi vet aldri tidligere vært arrangert et verdensmesterskap innenfor ryttersporten i Norge før. Vi er veldig stolte over å kunne si at nå har vi klart det, sier de to i ekstase over utfallet av avstemningen på søndag.
-Vi synes det er fryktelig morsomt at lille Norge, i «vår» gren Mounted Games, og med en rideklubb som bygget sitt anlegg for bare 3 år siden, er blitt tildelt et VM, legger Stian Hennie til.

Mesterskapet arrangeres for både junior og senior, og det er ventet ca. 210 ekvipasjer fra 20 ulike nasjoner. Det anslås i tillegg at over 2000 mennesker vil ta turen og følge arrangementet.

Eddie Strandengen forteller at de fasilitetene klubben totalt sett kan benytte gjennom samarbeidet med Biri Travbane gjør GRK Arena til et helt unikt anlegg. Dette var utslagsgivende for at Gjøvik Rideklubb ble valgt som arrangør av mesterskapet i 2026.

Eddie Strandengen
Gjøvik Rideklubbs samarbeid med Biri Travbane innebærer at GRK Arena byr på fasiliteter som gjør det til et unikt anlegg. – Dette var utslagsgivende for at Gjøvik Rideklubb ble valgt som arrangør av mesterskapet i 2026, sier Eddie Strandengen, leder i Gjøvik Rideklubb. (Foto: NRYF)

Veien frem til startsignalet for mesterskapet inneholder flere oppgaver for arrangøren, blant annet når det gjelder banene. Rideklubben må investere nærmere 2,5 millioner kroner for å kunne tilby banene som trengs til mesterskapet som avholdes i juli måned om drøye to og et halvt år.

-Vi håper at et VM på hjemmebane vil øke rekrutteringen både til Mounted Games og til ridesporten generelt i Innlandet. I tillegg er det vårt mål å arrangere et mesterskap som vil bli husket både av utøvere og tilskuere som et riktig godt arrangement, fastslår Eddie og Stian entusiastisk.

-Vi vil gratulere Gjøvik Rideklubb og Mounted Games med tildelingen av dette mesterskapet, å arrangere et så stort mesterskap i Mounted Games på hjemmebane er intet mindre enn stort, historisk og utrolig spennende, sier Tore Sannum, president i Norges Rytterforbund. – Gjøvik Rideklubb har vist før at de er visjonære og har et stort engasjement, og vi er trygge på at vi har en stor opplevelse foran oss; dette mesterskapet vil skape oppmerksomhet både rundt denne grenen og resten av ryttersporten.

Relaterte artikler