Gode verdenscuppoeng til Victoria

Punktum for fem stjernespekkete dager med hestesport ble avsluttet under Jumping Mechelen denne lørdagen - med blant annet verdenscup i sprang og en topp motivert Victoria Gulliksen på poengjakt. Og før dette – også formsterke ponnier over store høyder.

av
Sille Kasin
Victoria Gulliksen og Mistral van de Vogelzang sikret gode verdenscuppoeng under Jumping Mechelen denne lørdagen. Arkivfoto: Privat

For Victoria Gulliksen vekket deltakelse i den niende kvalifiseringen av FEI Jumping World Cup™ i den vesteuropeiske ligaen garantert kjære minner. For nettopp her under fjorårsutgaven av Jumping Mechelen ble de nødvendige poengene for billett til selveste verdenscupfinalen i Omaha, USA med Equine America Papa Roach sikret. Da ble den samkjørte ekvipasjen klokket inn med feilfri grunnomgang og et hårfint riv på aller siste hinder i omhoppingen.

En virkelig prøvestein

Men denne gangen var det den 11 år gamle belgiske varmblodsvallaken Mistral van de Vogelzang (Elvis ter Putte x Clinton) partnerskapet skulle handle om. Victoria red ut som nummer 32, og basert på erfaringene som ekvipasjene før henne hadde gjort seg, ventet virkelig tøffe tak. I 2023-utgaven av denne ikoniske kvalifiseringsrunden presentert av BMW møtte vårt norske håp og de øvrige 40 deltakerne nemlig som forventet en svært krevende bane med 13 hindre og 16 sprang. Til sist gikk kun seks ekvipasjer videre til omhopping, og vi måtte helt til start nummer 14 i grunnomgangen før den første nullen ble satt. Også dette året var banen bygget av et helbelgisk team med ringrevene Bart Vonck og Eddy Geysemans i spissen.

Superfornøyd med dagen

- Jeg er veldig fornøyd med hesten min, og han hoppet helt fantastisk, forteller en glad Victoria etter å gjennomført en super runde i dagens verdenscuprunde.

Resultatet ble fire feil i grunnomgangen og gode poeng i sammendraget.

– Det var en ekstremt teknisk og vanskelig bane. Alt var makset 1.60 m, og okserne var utrolig brede. Det var vanskelige vinkler, og de fleste avstandene var enten veldig lange eller veldig korte. Så det var litt on and off som gjorde det vanskelig, smiler hun. - Og det var jo derfor det ikke ble så mange feilfrie, forklarer hun.

Hun fortsetter:

- Hesten min hadde hinder nummer to - en rekk - ned, fordi jeg hjalp han litt med hånden, men ellers er jeg veldig fornøyd med måten han hoppet på. Han gjorde en utrolig innsats, og han hoppet for livet for meg, så jeg er veldig fornøyd med det, avslutter hun.

Strålende partnerskap

31 år gamle Victoria overtok tøylene på Mistral van de Vogelzang i april 2023 etter den belgiske rytteren Axel Vandoorne. Siden dette har den velridende rytteren bygget stein på stein. Denne lørdagen – i ekvipasjens åttende 1.60 m-klasse - ble det altså et riv og dermed ingen omhopping, men likevel en knallsterk niendeplass og gode verdenscuppoeng i den krevende klassen.

I Mistral van de Vogelzang har Victoria et strålende partnerskap på gang - og så også med samboer og rytterkollega Jordy Massenhoeve. Foto: Privat

Seieren i denne krevende verdenscupkvalifiseringen gikk til tyske Christian Ahlmann med Mandato van de Neerheide (Emerald x Pommeea de Heup), mens verdensener Henrik von Eckermann sikret andreplass med sin forholdsvis nye stjernehest, den ti år gamle hoppen Iliana (Cardento 933 x Gentleman). Belgiske Gregory Wathelet satte også nullen med Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly x Kannan) og ble dermed plassert som nummer tre. Det belgiske hjemmehåpet Pieter Devos, tyske Hans-Dieter Dreher og belgiske Nicola Philippaerts måtte alle se én bom falle og la beslag på de neste topplasseringene.

Sterke navn i sammendraget

Når nå fem kvalifiseringer i den vesteuropeiske ligaen av de totalt 14 i sesongen 2023/ 2024 gjenstår, topper britiske Ben Maher fortsatt listen med 72 poeng, men pustes i nakken av Sveriges topprytter Henrik von Eckermann på 68. Disse er begge finaleklare. Victoria ligger på sin side foreløpig som nummer 50 i sammendraget med sine åtte poeng fra dagens runde, mens Johan Sebastian Gulliksen ligger som nummer 41 med ti poeng så langt. Pappa Geir Gulliksen ligger som nummer 43 med sine ti – etter å ha prestert strålende i forrige runde i London.

Flere gode prestasjoner

Vinner av årets finale i FEI Jumping Ponies’ Tropy 1.35 m ble tyske Naomi Himmelreich med Red Star Optimu (Goliath van de Groenweg x Orchidæs Romario II), og dermed ble også sammenlagtseieren sikret.

Norske Carmen Viskjer-Røed leverte på sin side nok en god firefeilsrunde i CSI2* 1.35 m med syv år gamle Quandi M (Karmel van de Watering x Bon Ami B) denne lørdagen, men endte uplassert.

Resultater:

Verdenscupen i kjøring under Jumping Mechelen pågår fortsatt og vil etter hvert bli oppdatert med egen sak her på rytter.no.

Relaterte artikler