FEI understreker viktigheten av profesjonalitet, årvåkenhet og åpenhet

På bakgrunn av de nylige utbruddene av EHV1 ved stevner i Lier og Oliva, understreker FEI viktigheten av profesjonalitet, årvåkenhet og åpenhet slik at den hygieniske situasjonen forblir under kontroll. – Vi er avhengig av at alle tar et individuelt og kollektivt ansvar, lyder det fra FEI som kommer med en påminnelse om gjennomføringen av biosikkerhetstiltak via FEI HorseApp.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Illustrasjonsfoto: NRYF

FEI minner alle sammen om det grunnleggende i biosikkerhetstiltakene som følger med FEI HorseApp:

-Reel gjennomføring av temperaturmålinger over tre dager før ankomst stevneplass, dette skal gjøres morgen og kveld.

-Streng helsekontroll ved ankomst stevneplassen med temperaturkontroll før hesten settes inn i stallen, under tilsyn av stevneveterinærteamet.

-Reel gjennomføring temperaturmålinger gjennom hele stevnet (to ganger daglig; morgen og kveld)

-Umiddelbar rapportering av enhver temperatur som er mer enn 38,5 grader til en FEI stevneveterinær.

Enhver som oppfører eller gjør noe annet enn dette representerer en betydelig risiko for sine egne hester, for andre hester til stede og mer generelt for hele hestesporten gitt de konsekvenser dette kan ha for alle – husk hva som skjedde i 2021.

-Vi er avhengig av at alle tar et individuelt og kollektivt ansvar – det gjelder ryttere, hestepassere, arrangører, teknisk personell, veterinærer – slik at det ikke igjen må vurderes å sette i gang drastiske tiltak slik som i 2021 der det gikk så langt som til full stevnestopp i flere uker, lyder det fra FEI.

Illustrasjon av FEIs Horse Health Requirements.

Se mer om FEIs Horse Health Requirements her

Smitte av ulike sykdommer blant hestene våre kan oppstå når som helst. I det å utøve god hestevelferd ligger det at vi har et ansvar for å holde hestene våre friske. Les deg opp om gode rutiner og generelle smitteverntips her!