EEF ønsker deg med på en undersøkelse om hestevelferd

Det europeiske rytterforbundet EEF håper på flest mulige svar på en kort og enkel undersøkelse rundt temaet hestevelferd. Undersøkelsen retter seg til alle, handler om treningsmetoder – og svarene EEF får inn vil brukes som grunnlag for en kommende paneldiskusjon.

av
Rebecca Ballestad-Mender
hest / Norges Rytterforbund
Det europeiske rytterforbundet ønsker å høre fra deg med sin korte undersøkelse om hestevelferd og treningsmetoder. (Foto: FEI)
Laster annonse...

Gjennom de siste månedene har det blitt dokumentert flere tilfeller av dårlig hestevelferd relatert til trening. EEF har sett dette, og har gjort det til en topp prioritert oppgave å støtte sine medlemsorganisasjoner til å handle raskt og ta et nytt fokus på hvilken adferd som er forventet av alle innen europeisk sport.

Ønsker å støtte de nasjonale forbundene i deres arbeid

-For å møte dette på en fremadrettet måte, er det viktig at vi først vurderer dagens landskap, holdninger og meninger innen sporten og forstå om disse problemene er utbredt, lyder det fra EEF. - Når vi har slik informasjon, kan vi støtte de nasjonale forbundene i å skape praktiske tiltak for å motarbeide denne uakseptable adferden.

Sammen med World Horse Welfare har EEF derfor utarbeidet en kort undersøkelse. Den er anonym og retter seg mot alle, EEF ønsker svar fra en vid krets – hobbyryttere, eliteryttere, fan av sporten.

Du finner undersøkelsen her

Siste frist for å besvare undersøkelsen er 5. april.

Foto: NRYF

Undersøkelsen leder frem til en paneldiskusjon

Informasjonen skal brukes som et underlag for en paneldiskusjon i samarbeid med World Horse Welfare, the International Grooms Associations, medlemsforbund i EEF og interessenter fra organisasjoner for internasjonale ryttere. Paneldiskusjonen vil ta opp hvordan vi som et europeisk fellesskap kan utrydde både voldelige treningsmetoder og enhver forestilling om at slike metoder kan være akseptable i dagens idrett.

EEF påpeker at tidligere undersøkelser i regi av FEI Ethics and Wellbeing Committee viser at det er knyttet bekymring rundt treningsmetoder og at de ønsker å se nærmere på dagens holdninger og meninger rundt dette.

EEF vil snart komme med mer informasjon om paneldiskusjonen som vil være i form av et webinar.

Relaterte artikler

  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
  • Laster artikkel...
Laster annonse...