Boyd Exell eksellerte

- Vanligvis flyr jeg hjem til Australia på juleferie, men i år bestemte jeg meg for å kjøre her, og det gikk jo bra, smilte Boyd Exell etter nok en verdenscupseier i kjøring. Slik ble også punktum for et fantastisk Jumping Mechelen 2023 satt.

av
Sille Kasin
Jumping Mechelen/ kjøring/ Norges Rytterforbund
Nok en gang eksellerte Boyd Exell og team og ble heiet frem til verdenscupseier under Jumping Mechelen av et ekstatisk publikum. Foto: ©FEI/Dirk Caremans

Ikke helt uventet gikk seieren i årets FEI Driving World Cup™ presentert av Paardensport Vlandeeren i Boyd Exells favør på Christmas Arena i Nekkerhal sent lørdag kveld. Allerede under oppvarmingsklassen på fredag, der Johan Jacobs også bød på en svært teknisk krevende bane, viste den australske mesterkusken form og vant klassen etter forrykende omkjøring i kjent stil.

Men seieren i denne syvende kvalifiseringsrunden når kun Leipzig gjenstår i januar og finalebillettene til Bordeaux skal fordeles, kom ikke uten kamp. Både nederlandske Bram Chardon og tyske Michael Brauchle ga nemlig den australske mesterkusken kamp og endte som nummer to og tre. I omkjøringen skilte det kun 1.73 mellom Exell og Chardon, så publikum fikk virkelig valuta for pengene.

Og Boyd Exell, han kjente utvilsomt på presset underveis.

- Jo større press, desto mer fokusert blir jeg, uttalte han etter at den femte verdenscupseieren under Jumping Mechelen var sikret. Og seieren her, den kom som bestilt, for Exell trengte den for å oppnå full pott på totalt 30 poeng og dermed være sikret plass i selve finalen.

Det australske kjøreesset som har base i Valkenswaard i Nederland kan for øvrig se tilbake på nok et strålende år med hele 14 av 16 internasjonale seire på tre- og firestjerners nivå. Exell er regjerende World Cup-mester etter at han vant finalen for tiende gang i 2023, og han kan også skilte med intet mindre enn seks VM-gull.

- Jeg har et fantastisk team med mennesker rundt meg, så jeg er virkelig fornøyd, fortalte en tilfreds Boyd Exell i etterkant av den nervepirrende runden. - Vi måtte jobbe hardt gjennom hele banen for å skape fart. 19 år gamle Poker som vi satte inn som reservehest, gjorde virkelig en fantastisk jobb. Så, ja, jeg er virkelig storfornøyd. Det er en fantastisk følelse! Og kjøring – det er vel kanskje det absolutt morsomste man kan oppleve av hestesport fra sidelinjen som publikum, avsluttet den legendariske kusken entusiastisk.

Resultater:

Relaterte artikler