Agria blir FEIs offisielle forsikringspartner

Svenskeide Agria innleder nå et samarbeid med det internasjonale hestesportsforbundet Fédération Equestre Internationale (FEI) og blir dermed deres offisielle forsikringspartner. Formålet med samarbeidet er å tilby innovative og trygge forsikringsløsninger til europeiske hesteeiere, samt å fremme god hestehelse.

av
Rebecca Ballestad-Mender
Agria blir FEIs offisielle forsikringspartner - bildet viser fra venstre: Sabrina Ibáñez, generalsekretær i FEI og Agnes Fabricius, konsernsjef i Agria. (Foto: Agria Djurförsäkring)

Pressemelding Agria
Agria ble grunnlagt i 1890 og tilbyr i dag forsikring samt digital veterinærrådgivning til hesteeiere i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia og Tyskland. Agria har også langvarige samarbeid med flere nasjonale rytterforbund. Gjennom samarbeidet med FEI, sikter Agria på å kunne tilby tjenestene sine til flere land i Europa. Avtaleperioden er fra 2024 til 2028.

– Gjennom samarbeidet med FEI får Agria anledning til å treffe flere interessenter innen hestesport i Europa. Vi er glade for muligheten til å utforske nye markeder og fortsette å jobbe for bedre velferd og helse hos hester, sier Agnes Fabricius, konsernsjef i Agria.

– Samarbeidet handler ikke bare om å koble FEI sine interessenter med Agrias erfarne forsikringsformidlere, men også om å spre skade- og sykdomsforebyggende informasjon. Dette er et avgjørende aspekt for god hestevelferd over hele verden, sier Ralph Straus, markedssjef i FEI.

– Agria bidrar med kunnskap og ekspertise fra deres egne veterinærer og fra samarbeid med forskere, hesteorganisasjoner og oppdrettere, forsetter Straus.– FEIs kunnskapskampanjer og forskningsprosjekter i kombinasjon med Agria forskningsfond og vår store database med skade- og sykdomsstatistikk hos forsikrede hester, gir oss en unik plattform sammen. Ikke minst for å kunne spre kunnskap om skadeforebyggende tiltak, sier Fabricius.

Tidligere har FEI og Agria samarbeidet om en serie med filmer som ble publisert i 2022. Serien heter «What makes a champion» der fem store hesteidrettsutøvere, fra ulike disipliner og land, ble intervjuet om viktigheten av mental innstilling, lagånd og lidenskap for å realisere en drøm innen hestesport. Kampanjen hadde over 300 000 visninger.

Agria har vært en av Norges Rytterforbunds hovedsamarbeidspartnere gjennom flere år. – Dette er et samarbeid vi er svært glade for! Agria har en nær tilknytning til sporten og gjør et viktig arbeid for hestevelferden, blant annet gjennom kunnskapskampanjene som vi også får ta del i samt gjennom ulike nyttige tiltak, deriblant den støtte de gir til våre klubber gjennom Agria Naturbane. Vi vil gratulere både Agria og FEI med dette nye samarbeidet, sier generalsekretær Beate Heieren Hundhammer i NRYF.

Se mer om Agria her

Relaterte artikler